Un bărbat renunță la locul de muncă pentru că câștigă “cu 300 de euro net mai mult” cu venitul de cetățean

Patronul unei companii de transport a primit recent o notificare de concediere. Motivul: omul crede că este mai logic să primească o indemnizație de cetățean “Bürgergeld” și să lucreze la negru. Șeful companiei se teme acum că acest model ar putea deveni norma.

Fără cuvinte, un fost coleg al șefului expeditorului de mărfuri Horst Kottmeyer și-ar fi dat demisia. Acesta nu și-a ascuns intențiile. Bărbatul în vârstă de 30 de ani ar putea câștiga “300 de euro net în plus dacă nu ar mai lucra oficial și ar trăi din ajutorul statului”, a declarat Kottmeyer pentru Bild .

Patronul firmei de transport se teme că “modelul venitului cetățenesc” va crea un precedent

Fostul angajat lucrase în cadrul companiei timp de trei sferturi de an și fusese plătit cu 14 euro pe oră ca lucrător în depozit. Potrivit lui Kottmeyer, acesta era salariul de bază în cadrul companiei. Pe de altă parte, beneficiarii alocației pentru cetățeni primesc 502 euro pe lună, la care se adaugă chiria și costurile de încălzire.

Kottmeyer, care este a treia generație care conduce compania și care are în prezent 350 de angajați, se teme acum că și alți colegi s-ar putea alătura. El nu vede “un val mare venind spre noi. Dar pericolul este real, bineînțeles”.

“Anul viitor, alocația cetățeanului va crește la 563 de euro pe lună. Kottmeyer crede că “distribuim banii cu stropitoarea”. La urma urmei, Germania este o meritocrație în care nu este posibil “ca unii să se odihnească și alții să plătească pentru asta”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu