Romania lider în producția de biciclete electrice

Cate stele merita presa?1 Vote

Cu 2,6 milioane de biciclete electrice  produse anul trecut țara noastră este pe locul al 2-lea după Portugalia în întreaga Uniune Europeană la acest capitol. România a galopat în ultimii doi ani, având in vedere ca înainte de pandemie țară noastră era abia pe locul 8 în acest clasament. Azi, fabricile românești produc si asamblează biciclete electrice pentru aproape toate mărcile de specialitate. Acestea produc ultimele modele de biciclete electrice, unele chiar si cu A.B.S. sau schimbătoare automate de viteze.

         Intr-o fabrica din Timișoara se produc anual 90.000 de biciclete anual, pentru clienți din toată uniunea europeană. Potențialul este foarte mare, așadar fabrica cu aproximativ 200 de angajați vrea sa creasca producția.

        Potrivit institutului național de statistică, țara noastră a exportat anul trecut biciclete în valoare de peste 120 milioane de euro, reprezentând o creștere de 20 la sută față de anul 2021.

        Creșterea cererii de biciclete electrice este vizibilă în toată Europa, chiar si in Romania. Design proiectat de firma mamă în America, primește asamblarea în România, iar clienții din întreaga Europa apreciază produsele finale de înaltă calitate produse la noi.

        In general cumpărătorii sunt atenți la detalii de rezistență, preț si întreținere. În medie o bicicletă de oraș se comercializează cu prețuri cuprinse între 3 și 5 mii de lei.

        Deși pistele de biciclete sunt în multe orașe ale țării doar planuri, folosirea bicicletelor a devenit un nou mod, mult mai eficient al românilor de a parcurge distantele scurte din oraș mult mai rapid decat cu mașina. 

Cate stele merita presa?1 Vote
Adrian Iftode