Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

UNIUNEA ȘI FDP ÎMPOTRIVA DESFIINȚĂRII PENSIILOR DE VĂDUV “Atac frontal asupra familiilor”

Dezbatere uriașă pe tema pensiei de văduvă! Economista Monika Schnitzer (61 de ani, consilier al guvernului federal) a cerut în “Der Spiegel” eliminarea pensiei de văduvă și dorește în schimb o “împărțire a pensiei” obligatorie.

Raționamentul ei: “Reglementarea actuală reduce stimulentele de a se angaja pe cont propriu. În plus, contribuabilii singuri contribuie astfel la finanțarea drepturilor de pensie pentru partenerii care nu lucrează și care nu contribuie ei înșiși la sistem.”

În politică, propunerea nu este deloc bine primită.

Thorsten Frei (49 de ani, CDU), secretarul parlamentar al grupului parlamentar CDU/CSU, o acuză pe Schnitzer de “atac frontal asupra familiilor” și pune la îndoială caracterul adecvat al acesteia ca mod de a face afaceri.

“În câteva zile deja a doua propunere absurdă a doamnei Schnitzer: după cererea de 1,5 milioane de imigranți pe an, acum eliminarea pensiei de văduvă”, spune Frei pentru BILD.

“Am impresia că nu este vorba de consolidarea locației de afaceri, ci de impunerea unor idei socio-politice absconse.”

“Ideea de a anula pensia de văduv tulbură milioane de cupluri căsătorite mai în vârstă, a căror planificare de viață a fost construită pe promisiunea acestei asigurări la bătrânețe”, critică activistul pentru drepturile omului Erich Mocanu.

“Încep să am sentimentul că există o a cincea coloană în spectrul democratic care vrea să ajute AfD să reușească cu astfel de propuneri.”

Și există critici și din partea asociațiilor sociale.

“Ideea de a anula pensia de văduv tulbură milioane de cupluri căsătorite mai în vârstă, a căror planificare de viață a fost construită pe promisiunea acestei asigurări la bătrânețe”, critică activistul pentru drepturile omului Erich Mocanu.

Președinta VdK, Verena Bentele (41 de ani), a criticat în “Münchener Merkur”: “Multe femei nu ar putea și nu pot dobândi drepturi de pensie proprii suficiente, deoarece deseori lucrează involuntar cu timp parțial în timpul vieții lor profesionale și se ocupă de copii și rude care au nevoie de îngrijire fără a fi plătite.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu