Urmează creșterea GEZ – Taxa Radio-TV: reacționează rapid pentru a nu mai plăti

O creștere a GEZ ar trebui probabil să fie în așteptare. Anumite persoane ar trebui acum să reacționeze rapid pentru a evita să plătească mai mult. S-ar putea să merite să verificați dacă puteți fi scutit în întregime de taxă.

În prezent, costul vieții generale, precum și al alimentelor, este extrem de ridicat. Acum există și o creștere a GEZ. Milioane de cetățeni ar trebui să reacționeze rapid pentru a nu mai fi nevoiți să plătească taxe de difuzare.

Creșterea planificată a taxei de difuzare

După cum se menționează în diverse rapoarte din presă, ARD intenționează să majoreze taxa de difuzare. Până acum, gospodăriile plătesc puțin sub 19 euro pe lună. Acum, contribuția urmează să fie crescută treptat la aproximativ 25,19 euro pe lună până în 2028. Așa își finanțează radiodifuzorii publici programele de televiziune și radio.

Taxa GEZ se percepe pe gospodărie. Cu toate acestea, în anumite condiții este posibil să fie scutit de plată. Printre altele, beneficiarii veniturilor cetățenilor pot solicita o scutire de taxă cu o notificare valabilă de aprobare, pe care o depun la GEZ.

Economisiți la taxele de difuzare

Mulți oameni pot spera la o reducere sau chiar o scutire completă de la plata taxelor de licență. De exemplu, beneficiarii de pensie pot reduce taxa actuală de difuzare de 18,36 EUR pe lună per gospodărie. Astfel, aici este posibilă o economie mare.

Potrivit experților, poate merita să verifici dacă, ca pensionar, ești chiar obligat să plătești taxa de licență. În multe cazuri este posibil ca pensionarii să fie complet scutiți de plată. Prin urmare, toți pensionarii care primesc garanția de bază ar trebui să verifice cu siguranță dacă sunt eligibili pentru o scutire de taxă GEZ.

Alte cerințe pentru o scutire de taxe

Pensionarii care primesc așa-numita indemnizație de subzistență sau care primesc prestații conform Legii privind prestațiile pentru solicitanții de azil au dreptul să solicite o scutire de taxe. Aplicațiile sunt disponibile de la serviciul de contribuții.

Orice persoană care este cazată într-un azil de bătrâni sau de bătrâni sau care primește asistență pentru îngrijire poate solicita, de asemenea, o scutire. Este important să anexați întotdeauna dovezile relevante la cereri.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu