Verzii pun la îndoială statul de drept din cauza lui Lützerath

Compania energetică RWE are permisiunea de a extrage cărbune în Lützerath – acest lucru a fost chiar confirmat de un tribunal german. Dar: Extremiștii climatici nu acceptă asta – inclusiv un membru al Verzilor în Bundestag!

Nyke Slawik (29 de ani) a dat frâu liber disprețului ei pentru statul nostru de drept într-o lungă declarație pe Twitter. În el, ea a scris: „Argumentele à la „instanțele au decis că RWE are tot dreptul să dezgroape” sunt o declarație de servitute față de acest grup”.

În martie 2022, Curtea Administrativă Superioară din Münster a confirmat o hotărâre a Tribunalului Administrativ Aachen, potrivit căreia fermierul Heukamp, ​​ultimul rezident rămas din Lützerath, trebuia să vândă Hof și Grund companiei energetice.

Picant despre tweet-ul lui Slawik nu este doar că nu vrea să respecte o decizie judecătorească. Dar că ea însăși a susținut o decizie în Bundestag care a legitimat exploatarea cărbunelui în Lützerath.

Exploatarea cărbunelui din Lützerath se întoarce la un compromis pe care l-au negociat ministrul federal verde al economiei Robert Habeck (53 de ani) și viceprim-ministrul verde Mona Neubaur (45 de ani) cu RWE în octombrie 2022. Și pe care grupul parlamentar al Verzilor din Bundestag îl avusese în decembrie. Nyke Slawik a votat și el.

Acordul prevedea că eliminarea completă a lignitului va fi anticipată până în 2030. În schimb, cărbunele va continua să fie exploatat până atunci: cantitatea de lignit încă disponibilă pentru generarea de energie în mina deschisă Garzweiler II se va înjumătăți la aproximativ 280 de milioane de tone, cinci sate din zona minieră renană (Keyenberg, Kuckum, Oberwestrich, Unterwestrich, Berverath) care până acum au fost amenințate cu relocare trebuie să fie păstrate – dar Lützerath ar trebui să cedeze locul excavatorului de cărbune.

YouTube player

Cu toate acestea, Slawik scrie de parcă legile nu ar însemna nimic – și de parcă nu ar avea nimic de-a face cu aceste legi: „Noi suntem legiuitorii. Facem legile pe baza cărora RWE operează” – corect…

Cum explică ea această contradicție? Deloc. A fost „înstrăinată” de modul în care sunt apărate evacuarea din Lützerath și înțelegerea cu RWE, a scris ea în introducerea lungului ei thread de Twitter.

De altfel, ea nu este primul parlamentar al Verzilor din Bundestag care a vorbit cap și gât când a fost întrebat despre compromisul cu lignitul. Înaintea ei, Kathrin Henneberger (35 de ani) încercase să-i explice cu „legea mineritului” .

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu