CURSA STRANSA IN LUPTA PENTRU O MAJORITATE PARLAMENTARA in SUA

Cursa cap la cap pentru putere în Parlamentul SUA!

Democrații președintelui american Joe Biden (78 de ani) trebuie să tremure, dar cursa este încă deschisă. Un „val roșu”, adică o victorie zdrobitoare pentru republicani, NU este încă în vedere. Pentru că în statele cheie, tendința nu este suficient de clară pentru a declara deja câștigătorii.

︎ Senat: În lupta pentru această cameră a Congresului, niciun partid nu a câștigat sau a pierdut până acum un loc, potrivit institutului de cercetare a opiniei Edison Research.

Din cele 35 de voturi pentru Camera Congresului, rezultatul este cunoscut acum în 22. Republicanii ar trebui să ia un loc pentru a obține controlul asupra Senatului.

︎ Camera Reprezentanților: Chiar și acolo, încă nicio decizie. Potrivit Edison Research, aproximativ o treime din rezultate sunt încă în așteptare. Potrivit institutului de cercetare a opiniei, 130 din cele 435 de voturi individuale mai trebuie să fie decise. Republicanii au 177 de locuri, iar democrații 128.

Despre asta este vorba: la alegerile de la jumătatea mandatului, cetățenii SUA realesc TOȚI membrii Camerei Reprezentanților și o treime din Senat. Și acum au venit primele rezultate.

Republicanii sunt favoriți. Mulți alegători din SUA sunt frustrați de inflație și dau vina pe președintele în exercițiu Joe Biden (democrat).

Concluzia, totuși, a fost că nu a fost suficient pentru o majoritate în cameră în dimineața devreme, ora germană. Analiștii „New York Times” estimează probabilitatea unei majorități republicane în Camera Reprezentanților la dimineața devreme, ora Germaniei, la aproximativ 73 la sută.

Deși majoritatea secțiilor de votare erau deja închise, numărătoarea buletinelor de vot a continuat în multe locuri. Nu este încă clar care partid va controla Senatul și Camera Reprezentanților în viitor! Thrillerul electoral continuă.

Faptele despre alegerile de mijloc din SUA

Toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților și 35 din cele 100 de locuri din Senat sunt candidate pentru alegeri. În plus, au loc 36 de alegeri pentru guvernatori și sunt ocupate numeroase alte funcții politice la nivel de stat și local.

Republicanii au nevoie de cinci locuri suplimentare pentru a câștiga Camera Reprezentanților. Sondarii le oferă șanse mari să facă acest lucru. Unii chiar au încredere în ei pentru a smulge 20 de locuri sau mai multe de la democrați.

Cursa pentru Senat este probabil mai strânsă: un singur loc este suficient pentru ca republicanii să preia controlul.

45 de milioane de americani au votat înainte de ziua alegerilor. În SUA, votul anticipat este acum posibil în aproape toate statele la secția de votare și prin vot prin poștă. Dar: o prezență mare la vot în rândul alegătorilor timpurii nu indică neapărat o prezență mare la vot în general. În mod tradițional, la alegerile intermediare din SUA participă mai puțini oameni decât la alegerile prezidențiale.

︎ Situație specială în Georgia: în stat există un liberal pe buletinul de vot, care foarte probabil va atrage alegătorii de protest. Aceasta înseamnă că nici democrații, nici republicanii nu pot obține cele 50 la sută din voturi necesare pentru o victorie clară a alegerilor. Așa că va avea loc un tur de tur pe 6 decembrie.

Rezultatele vor fi întârziate în unele state: multe dintre cursele pentru locuri în Camera Reprezentanților vor fi probabil foarte apropiate. La alegerile trecute, numărătoarea a durat uneori zile sau chiar săptămâni înainte ca rezultatul oficial să fie obținut.

LIVE Ticker:

09.11.2022 – ORA 07:01

Fetterman primește Pennsylvania

Democratul John Fetterman câștigă importanta cursă pentru Senat în statul cheie Pennsylvania, relatează radiodifuzorii americani.

09.11.2022 – ORA 06:56

Guvernatorii din Maine, Georgia și New Mexico au confirmat

Democratul Janet Mills a fost reales guvernator al Maine, la fel ca republicanul Brian Kemp (Georgia) și Michelle Lujan Grisham (democrat, New Mexico).

09.11.2022 – Ora 06:50

Trump îl amenință pe DeSantis

Fostul președinte Donald Trump l-a amenințat pe guvernatorul reales al Floridei, Ron DeSantis, cu dezvăluiri picante dacă va intra în cursa pentru Casa Albă în 2024. Trump i-a spus lui Fox că ​​poate spune „lucruri care nu sunt deosebit de măgulitoare” despre DeSantis. Trump „știe mai multe despre el decât oricine altcineva – cu posibila excepție a soției sale”. În cadrul partidului, DeSantis este considerat cel mai mare rival al fostului președinte Trump.

09.11.2022 – ORA 06:41

Oponenții lui Trump cu rezultate puternice

În statul american Florida, republicanul Ron DeSantis a reușit să obțină un mare succes pentru el și pentru partidul său: bărbatul de 44 de ani a fost reales în mod convingător guvernator al statului din sud-estul țării. În cadrul partidului, DeSantis este considerat cel mai mare rival al fostului președinte Donald Trump.