Legii nebunești: Depășirea Vitezei te lasă fără mașină!

Dacă conduceți cu viteză excesivă în străinătate, puteți fi sancționat mult mai drastic decât în Germania. În Danemarca, un șofer care a depășit viteza legală a fost chiar nevoit să predea mașina!

În Germania, vitezele de 200 de kilometri pe oră și chiar mai mult nu sunt neobișnuite pe autostradă. Legea privind circulația rutieră (StVO) încă se ocupă de cei care depășesc viteza într-un mod relativ timid.

Situația este diferită în țările vecine. Am raportat deja că Austria ar dori în curând să îi pedepsească destul de sever pe cei care circulă cu viteză. Dar în Danemarca, confiscarea mașinilor este de mult timp consfințită prin lege, iar regulile au fost chiar înăsprite în 2021.

Un șofer german a experimentat recent pe propria piele acest lucru. Tânărul de 19 ani a fost nevoit să își predea mașina – pentru totdeauna! Aici intervine “legea privind conducerea nebună”, sau Vanvidskørsel în daneză.

În jurisprudența daneză, “unitatea nebună” nu este în niciun caz un compliment. Germanul de 19 ani a fost flashat cu 182 de kilometri pe oră în Varde, deși acolo era stabilită o limită de viteză de 80 km/h. Pentru a nu fi nevoit să vă lăsați mașina în Danemarca, trebuie să respectați următoarele reguli:

  • Este interzisă conducerea cu 200 km/h sau mai mult
  • Este interzisă conducerea cu 100 km/h ș i mai mult de două ori viteza admisă.
  • Conducerea cu mai mult de 2 la mie alcool în sânge
  • conducerea deosebit de imprudentă

În plus, legea se referă, de asemenea, la provocarea unui pericol real pentru viața sau proprietatea altor persoane. Toate acestea sunt considerate “conducere nebună”. În acest caz, șoferul german mergea cu o viteză de peste două ori mai mare decât limita de viteză. Nu au fost aduse acuzații, deoarece acesta a părăsit țara – mașina sa va fi scoasă la licitație.

Apropo: în Germania, conform articolului 315d din Codul penal, vă puteți pierde mașina doar dacă participați la curse ilegale pe stradă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu