Excesul de viteză: Austria vă poate confisca mașina

Austria înăsprește sancțiunile pentru cei care circulă cu viteză. Din martie 2024, vitezomanii nu numai că vor fi supuși unor amenzi mari, dar, în cazuri extreme, mașinile lor vor putea fi chiar confiscate. Vacanțierii din Germania sunt, de asemenea, afectați de noile reguli.

Amenzile pentru încălcări ale regulilor de circulație sunt adesea mult mai mari în afara Germaniei. Exemple? Dacă conduci cu 20 km/h prea repede, conform ADAC, plătești de la 585 de euro în Norvegia, 215 euro în Suedia, 200 de euro în Finlanda, 195 de euro în Olanda, 180 de euro în Elveția și 175 de euro în Italia. În Germania, în comparație, poți scăpa ieftin cu 60 de euro.

Dar o destinație de vacanță populară pentru germani înăsprește din nou regulile. Austria nu numai că impune amenzi mari pentru depășirea extremă a vitezei, dar va fi posibilă și confiscarea mașinii din martie 2024.

Oricine depășește prea mult limita de viteză va risca confiscarea autovehiculului în Austria începând cu martie 2024. Atunci se vor aplica următoarele criterii:

  • În orașe: Dacă se depășește limita de viteză cu peste 60 km/h, mașina poate fi confiscată imediat.
  • În afara orașelor: Dacă limita de viteză este depășită cu mai mult de 70 km/h, autovehiculul poate fi confiscat pe loc.
  • Permanent: Nu întotdeauna vă veți primi mașina înapoi. Dacă limita de viteză depășește 80 km/h în zonele urbane sau 90 km/h în zonele extraurbane, vehiculul poate fi confiscat permanent. Acesta va fi apoi scos la licitație în Austria.

Automobiliștii germani sunt și ei afectați

Teoretic, vehiculele înmatriculate în Germania ar putea fi confiscate și în Austria, conform unei evaluări inițiale a ADAC. În acest context, clubul automobilistic face referire la o regulă similară din Italia, unde, în cel mai rău caz, o mașină poate fi confiscată și vândută la licitație dacă nivelul de alcool în sânge la volan depășește 1,5 la mie.

De altfel, Austria nu este prima țară care ia măsuri consistente împotriva vitezomanilor. Elveția are, de asemenea, infracțiunea de depășire a vitezei. În 2014, cazul unui german care a fost prins conducând cu peste 200 km/h pe o autostradă – unde limita de viteză este de 120 km/h – a ținut prima pagină a ziarelor. El a fost condamnat la închisoare în Elveția, pe care a trebuit să o ispășească în Germania în 2018. Mașina confiscată a bărbatului a fost scoasă la licitație.

În Germania, mașinile celor care depășesc viteza pot fi, de asemenea, confiscate, dar numai după curse ilegale pe stradă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu