Pedeapsa alternativă privativă de libertate se reduce la jumătate! Noua lege din Aug.2023

Cei care nu pot sau nu doresc să plătească o amendă vor trebui să meargă la închisoare ca înlocuitor. În viitor, durata așa-numitei pedepse alternative privative de libertate va fi redusă la jumătate. În plus, cei afectați trebuie să fie în viitor informați cu privire la posibilitatea de a efectua muncă socială în beneficiul comunității ca alternativă la închisoare.

Potrivit ministrului federal al justiției, Marco Buschmann, legea privind revizuirea dreptului sancțiunilor penale este o reformă istorică care consolidează resocializarea și face ca politica în materie de justiție penală să se bazeze pe dovezi. Legea, care a fost adoptată în Bundesrat la 7 iulie 2023, prevede diverse modificări.

Înlocuirea Amenzii cu pedepse privative de libertate

Standardul de conversie de la amendă la pedeapsa alternativă privativă de libertate va fi înjumătățit. De exemplu, cineva care nu plătește o amendă de 60 de rate zilnice de, să zicem, zece euro fiecare și nu prestează muncă în folosul comunității nu va mai trebui să petreacă 60 de zile în închisoare, ci doar 30 de zile. Acest lucru este menit să reducă amploarea pedepsei privative de libertate înlocuitoare aplicate efectiv.

În plus, persoanele condamnate urmează să fie sprijinite în evitarea pedepselor privative de libertate alternative prin intermediul unor completări ale legii de executare. În special, aceasta implică măsuri de asistență socială pentru a-i ajuta pe cei afectați la fața locului, de exemplu, să încheie un acord de plată eșalonată.

Reforma legii privind măsurile

În legea privind măsurile de pedeapsă, cerințele pentru plasarea într-un centru de dezintoxicare sunt înăsprite. Acest lucru este menit să concentreze mai mult plasamentul asupra infractorilor care au într-adevăr nevoie de tratament și sunt dispuși să urmeze un tratament, contracarând astfel supraaglomerarea tot mai mare din centrele de dezintoxicare.

Extinderea standardului de condamnare § 46 StGB

Motivele “specifice de gen”, precum și cele “împotriva orientării sexuale” sunt menționate în mod explicit ca fiind circumstanțe care trebuie luate în considerare la stabilirea sentinței. Acest lucru este menit să contribuie la garantarea faptului că infracțiunile motivate de ură îndreptate împotriva femeilor și a persoanelor LGBTI, în special, sunt pedepsite în mod corespunzător.

Condiții și instrucțiuni

Posibilitatea unui ordin de terapie – de exemplu, în contextul unei suspendări a probațiunii – este deschisă în mod explicit. Noile descoperiri științifice arată că recidiva poate fi redusă în mod eficient prin terapie ambulatorie. În cazul unui avertisment cu clauză penală, va fi posibilă și impunerea unei obligații de muncă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu