Turcia schimbă macazul: ‚Nu vom lăsa navele de război NATO în Marea Neagră!‘

Ministrul Apărării Naționale din Turcia, Hulusi Akar, a declarat că minele care au apărut în Marea Neagră ar fi putut fi lăsate pentru ca navele NATO să intre în zonă, informează presa turcă. Hulusi Akar a oferit informații despre războiul Rusia-Ucraina și minele din Marea Neagră în cadrul reuniunii MQM a AKP.

„Nu știm cine a părăsit minele din Marea Neagră. E făcută de ruși, dar se investighează ce țară le-a lăsat. Există rapoarte de aproximativ 400 de mine”, a declarat Akar. El a precizat că autoritățile bulgare și române controlează zona.

Akar a spus că bănuiesc că minele ar fi fost lăsate în mod intenționat.

„Există și alte acuzații cu privire la aceste mine: ar fi putut fi lăsate aceste mine într-un plan pentru ca navele NATO să intre în Marea Neagră? Pentru a ne strânge… Dar noi vom respecta regulile de la Montreux. Nu vom lăsa navele de război să intre în Marea Neagră. Nu vrem un război în Marea Neagră. În mod normal, aceste mine se blochează singure când se rup de frânghie. Dar am văzut că un astfel de sistem nu există în aceste mine distruse. Deci s-ar putea ca sistemul de blocare să fi fost dezactivat în mod intenționat? Cercetările noastre continuă.