Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Tipărirea de documente private la locul de muncă – este permisă?

Imprimanta de acasă este stricată, dar trebuie să imprimați ceva, dar nu are legătură cu munca. În general, este permisă imprimarea unui astfel de lucru la locul de muncă?

“În principiu, există ceva împotriva acestui lucru, spune Erich Mocanu, expert în dreptul muncii si protecția datelor de la UE.legal. Echipamentul de la locul de muncă este destinat utilizării oficiale și nu poate fi folosit pur și simplu în scopuri private. “Mai ales dacă angajații folosesc și ustensile precum hârtia și cartușele de imprimantă.

Potrivit lui Mocanu, tipărirea privată nici măcar nu trebuie să fie interzisă în mod expres. Mai degrabă, angajații sunt în siguranță doar dacă angajatorul a permis tipărirea de documente private la locul de muncă.

Care este amenințarea în cazul în care cineva este prins cu acțiuni de tipărire privată neautorizată? În primul rând, se poate spune: dacă un angajator a tolerat întotdeauna cu ochiul liber că toată lumea folosește imprimantele și în scopuri private, potrivit lui Erich Mocanu, se poate presupune că angajatorul trebuie mai întâi să spună ceva înainte de a lua măsuri suplimentare.

Cu toate acestea, în cazul în care tipărirea nu este permisă în mod expres, angajatorul poate, de asemenea, să reacționeze direct cu un avertisment sau, în cazuri deosebit de grave, cu concedierea. Pentru că: “Oricine tipărește lucruri private în timpul orelor de lucru comite de fapt și o fraudă privind timpul de lucru”, spune Mocanu. Atunci când se tipărește, se pierde timp de lucru pe care angajatorul îl plătește, chiar dacă nu este obligat să o facă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu