4 Romanii au dorit sa intre in Germania cu teste de Corona False

Testele pentru Coronavirus sunt la mare căutare în aceste zile. Dacă rezultatul testului este negativ, frontierele sunt deschise posesorului. Patru români s-au prezentat cu un astfel de rezultat negativ al testului la frontiera Passau din Germania.

Miercuri după-amiază, poliția de frontieră din Passau a verificat o mașină înmatriculată în România pe autostrada A3 în direcția Regensburg. Vehiculul era ocupat de patru persoane. În timpul controlului, cele patru persoane au predat documentele personale, precum și dovada unui test PCR negativ.

La o inspecție mai atentă a certificatelor testului Covid negativ, oficialii au constatat nereguli. Investigațiile efectuate la furnizorul de servicii de laborator au relevat că codul QR tipărit pe cele patru certificate de testare prezentate provine de la o altă persoană care nu era prezentă, potrivit idowa.de.

Probele falsificate au fost confiscate și cele două femei cu vârsta de 21 și 24 de ani și cei doi bărbați cu vârsta de 33 și 41 de ani au ajuns în arest. Un spray de piper, interzis în Germania, a fost găsit asupra românului de 41 de ani.

Andrea Schmidt