Ajutor urgent pentru cei afectați de inundații în NRW – emTV îți da formularele și informațiile necesare

Ajutor imediat pentru cei afectați de dezastrul meteorologic sever din 14-15 iulie 2021 – guvernul de stat oferă 200 de milioane de euro

Guvernul de stat oferă ajutor de urgență neburocratic și rapid pentru cetățeni, companii și membri ai profesiilor liberale, fermieri și municipalități afectate de dezastrul meteorologic sever din 14/15 iulie 2021 în valoare de 200 de milioane de euro. Cabinetul de stat a decis joi, 22 iulie 2021, într-o ședință specială. Cabinetul federal a decis miercuri să acorde inițial 200 de milioane de euro în ajutor de urgență pentru țările în cauză. Ministrul federal al finanțelor și ministrul federal al internelor au precizat, de asemenea, că, în cele din urmă, guvernul federal va prelua jumătate din ajutorul de urgență acordat. Statul va pune la dispoziție fondurile pe termen scurt prin intermediul unei subvenții de urgență ca serviciu de capitaluri proprii.

Pachetul de ajutor de urgență al guvernului de stat:

Pachetul de ajutor de urgență oferă inițial ajutor rapid pentru următoarele patru grupuri:

1) Ajutor pentru cetățeni
Cu ajutorul de urgență, cetățenii care sunt afectați de dificultăți existențiale sunt susținuți direct. În plus față de o sumă de bază de 1.500 de euro pe gospodărie, sunt disponibili 500 de euro pentru fiecare persoană suplimentară din gospodărie. În total, se plătește maximum 3.500 EUR unei gospodării. În acest fel, este posibilă o punte financiară inițială pentru a face față financiar unei urgențe acute temporare cu cazare sau cu achiziționarea articolelor de uz casnic. Ajutorul de urgență aduce o primă contribuție importantă la acest lucru. Persoanele fizice care își au reședința într-una din regiunile afectate din districtele administrative Arnsberg, Düsseldorf sau Köln și care au suferit daune ca urmare a furtunii pot beneficia de aceste beneficii de capital.Plata se va face rapid și neburocratic prin orașe și municipalități – cu asistența administrațiilor raionale, dacă este necesar. Scopul este ca cererile să fie depuse săptămâna aceasta și ca ajutorul de urgență să fie plătit până cel târziu la începutul săptămânii următoare. Nu există dreptul la acordarea unei performanțe de capitaluri proprii.

Descarca:

2) Ajutor pentru sectorul comercial și profesiile liberale
Pe lângă mulți cetățeni, furtuna a lovit și numeroase companii, comercianți și profesioniști independenți. Pentru a-i ajuta și pe ei și pentru a atenua poverile financiare cauzate de prejudiciul cauzat, se poate obține un beneficiu de capital de 5.000 de euro pentru fiecare unitate permanentă afectată. Aceasta înseamnă că pot fi acoperite cheltuielile inițiale pentru curățare și curățare sau reconstrucția temporară a instalațiilor de operare și de afaceri. De regulă, cererile pot fi depuse la municipalitățile în cauză.

Descarca:

3) Ajutor pentru fermieri și întreprinderi agricole și forestiere
Dezastrul de inundații a provocat, de asemenea, daune masive agriculturii. În prezent, nu este încă posibilă estimarea fiabilă a pierderilor din câmpuri, grajduri și ferme. Silvicultura este de asemenea afectată. Statul oferă ajutor de urgență companiilor din agricultură și silvicultură, inclusiv pomicultură și horticultură, precum și acvacultură și pescuit. Aceleași reglementări pentru ajutorul de urgență se aplică aici pentru cei afectați în mod deosebit ca și pentru membrii economiei comerciale și profesiile liberale.

Ministrul Agriculturii, Ursula Heinen-Esser: „Gândurile noastre continuă să fie îndreptate în primul rând către victimele inundațiilor. Au fost distruse zone întregi. Drept urmare, au pierit și animalele, sunt previzibile deficiențele culturilor, iar fermele individuale sunt distruse. Ajutorul de urgență al statului este destinat ca primul ajutor rapid de lichiditate pentru a repara daunele aduse clădirilor sau proprietăților inundate. Pe fondul pagubelor determinate, vor trebui verificate alte servicii de asistență. ”

Descarca:

4) Ajutor pentru municipalități
Orașele, municipalitățile și districtele afectate de furtună primesc, de asemenea, rapid ajutor de urgență inițial, astfel încât acestea să poată instala infrastructura necesară în municipii. Aceasta se plătește ca o sumă forfetară, în funcție de măsura în care sunteți afectat. În acest fel, statul ameliorează poverile financiare asupra municipalităților și asociațiilor municipale – de exemplu prin repararea pe termen scurt a infrastructurilor distruse în zonele de alimentare cu energie, apă / apă uzată, telecomunicații, trafic, sănătate și educație sau prin evacuare și curățarea zonelor afectate de dezastrul furtunii din 14. 15 iulie 2021 zonele afectate. Districtele vor distribui fondurile către orașe și municipalități pe propria răspundere.

Ministrul Ina Scharrenbach: „Reparații pe termen scurt la infrastructura publică, curățenie, curățenie: O mulțime de muncă pe care municipalitățile trebuie să o facă în scurt timp. Guvernul de stat din Renania de Nord-Westfalia sprijină districtele și orașele care sunt deosebit de afectate de inundații din punct de vedere financiar și neburocratic. ”

Ajutorul de urgență a fost dezvoltat în strânsă cooperare cu guvernul de stat din Renania-Palatinat.

Guvernul de stat a înființat „Ajutorul telefonic pentru inundații pentru cetățeni” sub numărul 0211-4684 4994 pentru măsurile de ajutor. Angajații din linia directă răspund la întrebări fundamentale despre procedură. „Ajutorul telefonic al cetățenilor împotriva inundațiilor” poate denumi și birourile municipale către care poate fi direcționată cererea. Numărul poate fi atins de la ora 15:00 și se adresează cetățenilor afectați și companiilor afectate.

Descarca:

Informații suplimentare, precum și întrebări și răspunsuri, pot fi găsite la www.land.nrw/soforthilfe

Guvernul de stat a stabilit numărul de telefon pentru inundații pentru măsurile de ajutor. Angajații de la linia fierbinte răspund la întrebări fundamentale despre procedură. „Ajutorul telefonic al cetățenilor împotriva inundațiilor” poate denumi și birourile municipale către care poate fi direcționată cererea. Numărul se adresează cetățenilor și companiilor afectate.
0211 / 4684-4994
Luni până vineri, 8 a.m.-6 p.m.
Sâmbătă și duminică, 10: 00-16: 00

Andrea Schmidt