EMA aproba vaccinul Moderna pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani

Al doilea vaccin aprobat la nivelul UE pentru această grupă de vârstă după Biontech / Pfizer

Agenția UE pentru medicamente EMA a lansat vaccinul corona de la producătorul american Moderna pentru copiii de la 12 la 17 ani.

Autoritatea a anunțat acest lucru într-un comunicat publicat vineri. Până în prezent, doar vaccinul de la Biontech / Pfizer avea aprobare la nivelul UE pentru această grupă de vârstă.

În Germania, copiii și adolescenții de la vârsta de doisprezece ani pot fi vaccinați împotriva coronavirusului din 7 iunie. Comisia permanentă de vaccinare recomandă acest lucru numai dacă aveți anumite boli preexistente sau alți factori de risc. Cu referire la situația datelor rare până acum, nu a emis încă o recomandare generală de vaccinare pentru copii și adolescenți.

Deoarece mulți adulți nu sunt încă vaccinați și nu există suficiente vaccinuri corona la nivel mondial, imunizarea copiilor este controversată: copiii și adolescenții suferă foarte rar de boli severe Covid-19. Pe de altă parte, vaccinarea lor poate contribui la obținerea protecției comunității, cunoscută sub numele de imunitate la turmă.

Andrea Schmidt