Alegerile Parlamentare 2021 Germania – Olaf Scholz (SPD) a castigat alegerile, dar si Guvernul?

Ieri 26.Septembrie 2021 au avut loc Alegerile Parlamentare in Germania. Din totalul de 61.168.234 de persoane cu drept de vot, au votat 46.823.765. Cu +0,4 procente mai mult ca în 2017.

Rezultatul Voturilor

Câștigători sunt Social democrații germani au obținut majoritatea voturilor în alegerile naționale de duminică, impunându-se la limită în fața coaliției de centru-dreapta a Angelei Merkel ce au avut cel mai scăzut scor în ultimii 20 de ani.

Votul UNU
Votul DOI

Alianta `90 / Verzi (ecologista) au obținut 14,5-15% din voturi, iar Partidul Liberal Democrat (FDP) au obținut doar 11-12% același scor ce la primit și Formațiunea Alternativa pentru Germania (AFD). Iar partidul de Ștanga (Die Linke) au primit doar 5 cu 4,9%.

Cum va fi compus Guvernul?

Cu toate ca Olaf Scholz de la Social Democrați (SPD) a câștigat acest meci, rămâne de văzut dacă poate sa și facă un guvern, pentru ca și contracandidatul Armin Laschet de la Creștin Democrați (CDU/CSU) are toate cărțile în mana.

Cu siguranță Cancelarul Germaniei va deveni Armin Laschet (CDU/CSU) pentru ca și Partidul Liberal (FDP) cât și Alianta `90 / Verzi (ecologista) au menționat de foarte multe ori în ultimile săptămânii, ca sunt pregătiți pentru guvernarea cu CDU/CSU.

Ce au Votat cetățenii?

Vezi ce au votat Romanii la Sondajul:

https://preprod.erichmocanu.tv/germania/sondaj-alegeri-parlamentare-in-germania-pe-cine-votezi/
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu