Un băiat (5 ani) de la această grădină din Lemgo (districtul Lippe) a murit marți, la prânz, în timp ce se juca pe o remorcă a vehiculului cu o zonă de încărcare basculantă parcată în zona exterioară Foto: Andreas Buck

Băiat (5 ani) rănit fatal la joaca

Lemgo / Gelsenkirchen – Un alt accident mortal la grădiniță în NRW!

După ce un băiat (2) a avut luni un accident fatal într-o grădină din Gelsenkirchen, un copil de cinci ani a murit marți în timp ce se juca pe terenul unei grădinițe din Lemgo (Westfalia de Est).

Potrivit constatărilor poliției de până acum, copilul se jucase la prânz pe o remorcă a vehiculului cu o zonă de încărcare înclinabilă (aproximativ 3×2 metri) parcată în zona exterioară și a fost prins între dispozitivul de basculare și șasiul remorcă.

Îngrijitorii au alertat imediat numărul de urgenta, care l-au eliberat pe băiat și au început resuscitarea. De asemenea, a fost solicitat un elicopter de salvare, dar acesta nu a mai fost folosit deoarece copilul a murit la fața locului.

Poliția investighează acum circumstanțele exacte care au dus la moartea băiatului. Încă nu este clar de ce remorca a fost parcată în zona în aer liber a grădiniței din districtul Lemgo din Lieme. El a fost confiscat pentru investigații suplimentare.

Atât rudele băiatului, cât și personalul din grădiniță, alți copii care se pare că au fost martori ai accidentului și lucrătorii de salvare au trebuit apoi să fie îngrijiți de psihologii de urgență.

Deja luni a avut loc un accident fatal într-un centru municipal de zi („GeKita”) din Gelsenkirchen. Un copil de doi ani stătea întins într-un pat supraetajat în timpul somnului și aparent împinsese în sus placa de jos a patului de deasupra. Probabil că capul i s-a prins între rama patului și placa de bază și s-a sufocat.