Ce ne aduce anul 2022 in Germania

Bonus Corona, alocație pentru copii, salariu minim: asta se va schimba în ceea ce privește banii în 2022

Un an nou, un nou guvern – și o mulțime de noi reglementări. Ce va fi mai scump, ce va fi mai ieftin și ce se va schimba complet?

Vor fi multe schimbări pentru cetățeni în 2022. Unele inovații sunt vizibile și în portofel. Iată un extras:

Bonus Corona de până la 1.500 de euro până la sfârșitul lunii martie

Cu toate acestea, până pe 31 martie, lucrătorii pot avea un  bonus * Corona de maximum 1.500 de euro primit de la angajatorul ei – fără taxe. Una dintre premisele este ca banii să fie folosiți pentru a atenua povara suplimentară cauzată de criza Corona și să fie plătiți în plus față de salarii.

Salariul minim urmează să fie majorat la 12 euro pe oră

Salariul minim legal este în prezent de 9,60 EUR pe oră. În noul an va crește de două ori: la 1 ianuarie 2022 urmează să fie majorat la 9,82 euro și la 1 iulie 2022 la 10,45 euro. SPD, Verzii și FDP vor să majoreze salariul minim la 12 euro pe oră.

Buton de anulare a contractului pe internet

Oricine încheie un contract pe internet îl va putea rezilia mai ușor în viitor. De la 1 iulie, așa-numitele obligații pe termen lung sunt supuse unui buton de anulare , pe care consumatorii îl pot folosi pentru a scăpa de contractele lor fără a fi nevoiți să scrie scrisori .

Legea garantiei

Oricine cumpără un produs care ulterior se dovedește a fi defect poate avea reclama mai usor din 2022. Acest lucru este posibil prin extinderea legii garanției : prezumția legală că un defect deja exista la momentul achiziției este extinsă de la șase luni la un an.

Deutsche Post vrea să mărească taxele poștale cu 1 ianuarie

Având în vedere creșterea salariilor și a costurilor, Deutsche Post plănuiește taxe poștale mai mari cu 1 ianuarie . Pentru o scrisoare standard, 85 de cenți în loc de 80 de cenți anteriori și pentru o carte poștală 70 de cenți în loc de 60 de cenți.

Obligația de a plăti un depozit va fi extinsă de anul viitor

De la 1 ianuarie se va prelungi depozitul obligatoriu pentru băuturile în sticle de plastic. În timp ce sucurile de fructe și legume au fost scutite anterior de la depozitul unic de 25 de cenți, acest lucru se va aplica și acestora în viitor. Cutiile de băuturi sunt, de asemenea, supuse unui depozit fără excepție.

Atât se datorează impozitul pe CO2 în 2022

Taxa pe CO₂ va crește în 2022 pentru a face protecția climei mai atractivă. În loc de 25 de cenți pe tona de dioxid de carbon emisă, se datorează 30 de cenți. Printre altele, acest lucru are un efect asupra prețurilor la carburanți – deși nu la fel de puternic ca la începutul lui 2021. Conform calculelor ADAC, benzina și motorina sunt probabil să devină mai scumpe cu aproximativ un cenți și jumătate fiecare din cauza prețului CO₂.

Schimbare posibilă pentru hibridele plug-in

Cumpărătorii anumitor mașini care au motor electric pe lângă un motor cu ardere internă și sunt încărcate prin cablu de alimentare ( hibrizi plug-in ) nu ar mai putea beneficia de subvenția de stat din 2022. Pentru că autonomia electrică prescrisă crește de la 40 la 60 de kilometri.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu