Nu e disponibil! Rafturi goale în farmacie de Daniela Hänel. Există chiar și o lipsă de medicamente pentru răceli

Chiar totul vine din Ucraina? – Criza de medicamente in Germania

Ce medicamente sunt acum rare +++ Cauzele +++ Ce ar trebui să facă pacienții acum

În Germania, medicamentele devin de fapt rare!

„În prezent, fiecare a doua rețetă de asigurări de sănătate trebuie reelaborată, deoarece medicamentele nu sunt disponibile”, spune farmacistul Daniela Hänel (47 de ani) din Zwickau, descriind situația dramatică pentru erichmocanu. Farmacista: „Sâmbătă a trebuit să trimit trei pacienți pentru că nu era alternativă și nici nu puteam să ajung la medic”.

Medicamente afectate: „Antibiotice, analgezice și siropuri pentru febră pentru copii, supozitoare, spray-uri nazale.” Dar și un beta-blocant comun, „care este mai întâi prescris de medici atunci când este diagnosticată hipertensiunea arterială”

Iar farmacistul este sigur: „Se va înrăutăți.” Pentru că: Chiar și închiderile pentru copii sau materialul de ambalare pentru medicamente sunt rare.

299 de medicamente listate cu blocaje de livrare

Baza de date a Institutului Federal pentru Medicamente și Dispozitive Medicale (BfArM) listează în prezent 299 de medicamente cu blocaje în aprovizionare. Motiv pentru rafturile goale ale farmaciștilor: 80 la sută din medicamentele care se vând în Germania sunt generice – copii ieftine ale unui preparat original mai vechi, dovedit.

Medicamentele cu aceste ingrediente active sunt acum limitate
Medicamente pentru ale căror ingrediente active există în prezent o notificare privind blocajele de aprovizionare în baza de date a Institutului Federal pentru Medicamente și Dispozitive Medicale (BfArM):
Antibiotice (ingrediente active afectate: amoxicilină și fenoximetilpenicilină)
Medicamente pentru diabet (inclusiv insulina aspart și insulina lispro)
Medicamente pentru cancer (inclusiv citrat de tamoxifen în medicamentele pentru cancerul de sân)
Imunosupresoare (de exemplu, hidrocortizon)
► Antihipertensive (inclusiv clorhidrat de quinapril și minoxidil)
Calmante (inclusiv sulfat de morfină, clorhidrat de oxicodonă, fentanil, ibuprofen)

Când vine vorba de antibiotice, genericele au o cotă de piață de 100%. Din motive de cost, majoritatea sunt fabricate și din India sau China. În 2021, Germania a importat produse medicale și farmaceutice în valoare de 2,93 miliarde de euro numai din China.

Dacă fabricile sunt închise acolo din cauza Corona sau transportatorii de marfă nu mai au voie să facă escală în porturi, aprovizionarea se oprește. Medicamentele din producția europeană devin din ce în ce mai rare.

Exemplu de sucuri pentru febră: Unul dintre cei doi producători principali s-a retras din producție în vară din cauza presiunii prețurilor – acum medicamentul este limitat.

Pentru pacienți aceasta înseamnă : planificare. Nu completați rețetele până când vechiul pachet nu este gol. Luați provizii devreme. Discutați alternative cu farmacistul dacă un medicament nu mai este în stoc.

Ai si tu o urgenta medicala?

Dacă nici TU nu primești un medicament: Trimite un e-mail cu o scurtă descriere și o fotografie cu tine (plus numele, vârsta, locul de reședință, numărul de apel invers) la contact@erichmocanu.ro sau WhatsApp la +40736041440

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu