FRÂNĂ DE PREȚ LA ENERGIE ELECTRICĂ ȘI GAZ – Ce poți economisi cu adevărat și pentru ce trebuie să plătești în 2023FRÂNĂ DE PREȚ LA ENERGIE ELECTRICĂ ȘI GAZ –

Ajutor la Gaz de peste 700 de euro posibil. Dar tot va fi mai scump decât anul acesta

In sfarsit! Vineri, după săptămâni de dezbaterii, guvernul federal a deschis calea pentru o frână a prețurilor la electricitate și gaze, care are scopul de a amortiza creșterea prețurilor la energie.

Când vine vorba de semafor, legea corespunzătoare ar trebui adoptată în Bundesrat (Senat) pe 16 decembrie. #erichmocanuTV răspunde la cele mai importante întrebări.

Cum funcționează frânarea de preț?

Pentru aproape 80 la sută din consum (prognoza furnizorilor din septembrie), statul garantează un preț la energie electrică de 40 de cenți și un preț al gazului de 12 cenți (încălzire locală: 9,5 cenți) pe kilowatt oră (kWh) – indiferent cât de mari ar fi prețurile pe schimburile de energie sunt urcare.

Dacă o gospodărie consumă mai mult de 80 la sută, prețul curent este calculat pentru fiecare kilowatt-oră suplimentar. Dacă o gospodărie consumă mai puțin de 80 la sută, i se rambursează prețul mai mare pentru fiecare kilowatt oră suplimentar economisit, ca să spunem așa.

Deci, nu va fi energia mai scumpă pentru mine până la urmă?

Ba da. În urmă cu un an, energia electrică costa încă 32 de cenți/kWh, adică cu 20 la sută mai puțin decât cu frâna de preț a energiei electrice. Gazul a costat 7 cenți și astfel chiar cu 42 la sută mai puțin. Pentru a nu plăti mai mult gazul față de factura de anul precedent, o gospodărie ar trebui să consume cu 37 la sută mai puțin. Cu cea mai bună voință din lume, doar câțiva vor putea face asta.

Când va veni ușurarea și pentru cât timp?

Frânele ar trebui să intre în vigoare din martie, dar apoi retroactiv și pentru ianuarie și februarie. Când sosește efectiv ajutorul în gospodării depinde de tipul de încălzire. Oricine are propriile băi termala și contract direct cu furnizorii de energie va simți direct ușurarea.

Cine obține energie de la proprietar (de exemplu, prin încălzire centrală) poate obține scutire doar cu declarația costurilor auxiliare. Frânele se aplică până în aprilie 2024.

Asta aduce frâna prețului energiei electrice – o privire de ansamblu

Asta aduce frâna prețului benzinei – o privire de ansamblu

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu