Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Bürgergeld: Banul Cetățeanului vine din Ianuarie 2023

La 25 noiembrie 2022, Bundesrat a aprobat Legea veniturilor cetățenilor, care a fost renegociată în comisia de mediere . Bundestag-ul confirmase cu puțin timp înainte propunerea de compromis și și-a schimbat decizia inițială în consecință.

Legea transformă garanția de bază pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în alocație de cetățean. Așa-numita prioritate a medierii este abolită. Scopul este integrarea pe termen lung pe piața muncii și nu mai găsiți cât mai repede un loc de muncă.

Reforma reproiectează calculul cerințelor standard – în viitor acestea nu vor mai fi retroactive, ci vor fi ajustate la ratele inflației într-o manieră de perspectivă. Cerințele standard pentru anul următor au fost deja calculate în consecință. De la 1 ianuarie 2023, un adult singur va primi 502 de euro – cu 53 de euro mai mult decât înainte.

Perioadă de grație

Pentru ca cei îndreptățiți la indemnizații să se poată concentra pe căutarea unui loc de muncă, legea conține o așa-numită perioadă de așteptare la începutul încasării venitului de bază: În această perioadă se recunosc și se acoperă costurile efective pentru cazare, costurile cu încălzirea. la un nivel rezonabil. Averea nu este luată în considerare decât dacă este semnificativă. Compromisul la care a ajuns comisia de mediere prevede o perioadă de așteptare de un an în loc de cei doi ani planificați inițial.

economisirea activelor

Rezultatul medierii conține și o reducere în ceea ce privește bunurile protejate: activele sunt atunci semnificative dacă însumează 40.000 EUR pentru persoana îndreptățită la prestații și 15.000 EUR pentru fiecare persoană suplimentară care locuiește cu acestea într-o comunitate de nevoie. Prima rezoluție a Bundestag-ului stabilise limite de 60.000 de euro și 30.000 de euro.

Chiar și după perioada de așteptare, se aplică alocații de active mai mari decât înainte de legea venitului cetățenilor. În plus, se aplică o verificare mai puțin birocratică a bunurilor.

plan de cooperare

Acordul anterior de integrare va fi înlocuit în Legea veniturilor cetățenilor cu un plan de cooperare pe care cei care au dreptul la beneficii și specialiștii în integrare îl vor elabora împreună. Potrivit rezultatului medierii, perioada de încredere decisă inițial de Bundestag, în care nu s-ar fi impus nicio sancțiune nici în cazul încălcării obligațiilor, nu se va mai aplica. Prin urmare, încălcările obligațiilor pot fi sancționate în continuare încă de la început. Se folosește un sistem în trei etape: prima încălcare a taxei reduce venitul de bază cu 10 la sută pentru o lună, a doua cu 20 la sută pentru două luni și a treia cu 30 la sută pentru trei luni. Este posibil să nu existe o reducere a performanței dacă aceasta duce la dificultăți excepționale într-un caz individual specific.

Accesul pe piața muncii pentru persoanele slab calificate

Persoanele cu calificare scăzută sunt sprijinite în drumul lor spre finalizarea formării profesionale pentru a le oferi acces la piața muncii calificate. Îngrijirea cuprinzătoare este menită să ajute beneficiarii care întâmpină dificultăți deosebite în a se angaja.

Indemnizații mai mari pentru locurile de muncă cu fracțiune de normă

Elevii, studenții și cursanții vor putea în viitor să păstreze mai mulți bani pe care i-au câștigat, astfel încât tinerii să experimenteze că merită să-și asume un loc de muncă de elev sau student. Indemnizațiile mai generoase pentru câștigurile din mini-loc de muncă se aplică până la trei luni după absolvire.

Executare – promulgare – intrare în vigoare

Legea poate fi promulgată în Monitorul Federal de Legi după finalizarea procedurii parlamentare și semnarea acesteia de către Președintele Federal. Apoi va intra în vigoare în mare măsură la 1 ianuarie 2023.

Sesiune plenară a Consiliului Federal din 25 noiembrie 2022

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu