Statele Federale din Germania aprobă continuarea funcționării a trei centrale nucleare

In ședința plenară din 25 noiembrie 2022, Consiliul Federal a dat undă verde pentru continuarea temporară a funcționării celor trei centrale nucleare Emsland, Isar 2 și Neckarwestheim 2 și a aprobat modificările corespunzătoare ale Legii privind energia atomică prin renunțarea la o procedură de mediere. Aceasta completează procedura parlamentară. Odată semnată de către Președintele Federal, legea poate intra în vigoare în ziua următoare promulgării în Monitorul Federal de Legi.

Siguranta aprovizionării cu energie

Legea este menită să asigure securitatea aprovizionării cu energie în Germania. Funcționarea electrică a celor trei centrale ar trebui să contribuie la siguranța și fiabilitatea sistemului de alimentare cu energie electrică în timpul iernii și, în același timp, să asigure că alimentarea cu energie electrică rămâne sigură, conform expunerii de motive a legii.

Context: Situație dificilă pe piețele de energie

Din cauza situației tensionate a aprovizionării ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, pe piața gazelor și ulterior și pe cea a energiei electrice a apărut o situație imprevizibilă, extraordinară și extrem de volatilă. În plus, situația de pe piețele energetice s-a deteriorat și mai mult. Datorită acestor evoluții, există, de asemenea, în creștere tranzitele de energie electrică și, în consecință, cerințe mai mari pentru funcționarea rețelei electrice.

Oprire finală în aprilie 2023

Legea prevede că centralele nucleare trebuie să înceteze definitiv funcționarea electrică până cel târziu la 15 aprilie 2023.

Fără verificare periodică de securitate

Având în vedere perioada scurtă de funcționare continuă, legiuitorul nu impune un control periodic de siguranță. Cu toate acestea, siguranța sistemelor va fi, de asemenea, asigurată în mod continuu la un nivel înalt în cadrul funcționării continue limitate prin supraveghere de stat cuprinzătoare pe baza legii aplicabile, conform justificării oficiale.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu