Lugojul a rămas fără primar ales: Decizie Definitiva

In sfârșit s-a terminat cu proiectul Buciu. Tribunalul Timisoara a a luat o decizie DEFINITIVA: Buciu Alexandru Claudiu nu mai este primarul Lugoj-ului.

Dosar 3201/30/2022 I Decizia definitiva 05.10.2022

Curtea de Apel Timisoara a respins recursul formulat de Claudiu Buciu împotriva hotărîrii Tribunalului Timiş, care a stabilit că măsura luată de prefectul Mihai Ritivoiu este corectă. Printr-o postare pe Facebook, Buciu şi-a anunţat înfrângerea în justiţie, menţionând că îşi va continua  activitatea în primărie. După decizia prefectului, Buciu a fost numit consilier al primarului interimar, Bogdan Blidariu, coleg de partid (PNL) cu ediul demis.

“Instanța a decis definitiv că Ordinul Prefectului prin care am fost demis din funcția de primar, rămâne valabil. Astfel, instanța consfințește o situație care durează din 8 iulie 2022, data la care am fost demis. Cel mai probabil această situație va dura până la următoarele alegeri pentru funcția de primar. Am decis să rămân în Primărie, până acum în calitate de consilier al Primarului Interimar, iar de acum înainte într-o calitate pe care o voi discuta cu Primarul Interimar, Bogdan Blidariu. Nu e important ce funcție dețin în Primărie, important este să ducem la capăt zecile de proiecte de finanțare depuse precum și, la fel de important, să reformăm Primăria și să consolidăm societățile nou înființate”, a postat Buciu.

El oferă unele explicaţii ale cazului său, întrebându-se pe cine a deranjat, menţionând printre alţii conducerea PNL Timiş.

“Repet, am muncit enorm, atât alături de echipa politică a PNL Lugoj (primar, viceprimar și 10 consilieri locali) dar și alături de colegii noi și de unii colegi vechi din Primărie care au înțeles că muncesc pentru comunitate, nu pentru primar. Pe cine am deranjat? Sunt cetățean Român, dar și German. Născut Român, la Lugoj. German pentru că familia mea (soția și cei trei copii) locuiește de peste 10 ani în Germania, statul German acordându-ne cetățenia în condiții normale.

Am candidat menționând pe toate formularele de candidatură că am dubla cetățenie. Nimeni nu a avut nimic de obiectat, nici autoritatea electorală și nici judecătorii care au validat candidatura și apoi alegerea mea ca Primar. În timpul mandatului am renunțat la domiciliul din Lugoj, stabilindu-mi reședința tot în Lugoj. Fără să încalc nicio lege. Am fost la serviciu zi de zi, indiferent că am avut domiciliul sau reședința în Lugoj.

I-am deranjat pe toți cei care n-au mai făcut afaceri ilegale cu Primăria, pe toți cei care ocupau ilegal proprietățile primăriei (cu unii încă ne judecăm), pe toți cei care făceau afaceri ilegale cu Meridian, pe toți cei care se eludau de la plata taxelor și impozitelor locale ori pe cei care, datorită intereselor personale ale fostei conduceri a primăriei, beneficiau de un regim fiscal favorabil dar inechitabil.  La nivel politic am deranjat conducerea județeană a PNL pentru simplul fapt că spun, liber, ce gândesc.

Am refuzat constant să devin un “om de partid” așa cum ne-am obișnuit să avem în ultimii 30 de ani. Am rămas cu încăpățânare acel om de partid pentru care interesele publice au fost peste orice interes de partid. Și așa voi rămâne. Nu pot pierde patru ani din viața comunității din care fac parte și care m-a ales.

Am construit proiecte care au ținut cont doar de interesele comunității, indiferent că am pus în pericol interese private. Și le vom duce la capăt. E greu de înțeles de ce Primarul Timișoarei nu are nici măcar reședință în Timișoara și nici cetățenie Română și poate fi primar (ceea ce e corect), iar eu nu.  Cei care s-au “ocupat” de această situație nu au câștigat nimic, doar noi am frânat puțin, lovindu-ne mai puternic de rezistența anumitor funcționari din Primărie. Vom recupera întârzierile. Și vom duce la bun sfârșit tot ce am început. Pentru mine, singura instanță care mă va judeca corect, vor fi Lugojenii”, a mai scris Buciu