Părinții adoptivi cer mai multă recunoaștere pentru munca lor

În Germania, numărul copiilor care sunt îngrijiți de birourile de asistență pentru tineret a crescut de ani de zile. Căutăm cu disperare părinți adoptivi care sunt gata să primească un copil. Dar si mai multă recunoaștere este necesară!

Vera Mayer decide soarta copiilor. Ea lucrează la Biroul de Asistență Tineret din Regensburg și caută asistenți maternali pentru copiii care nu mai pot rămâne cu familiile lor. De-a lungul anilor avem tot mai multi copii luati in Custodie. „Datorită apropierii de Europa de Est, avem o scenă de droguri foarte mare în Regensburg și de aceea avem o mulțime de copii în îngrijire, pentru că avem mulți părinți dependenți de droguri în Regensburg”, relatează Cera Mayer.

Numai în 2020, 45.444 de copii au trebuit să fie îngrijiți de birourile de asistență pentru tineret. Două treimi dintre ei din cauza unei puneri în pericol pentru bunăstarea copilului. Numărul lor a crescut cu peste 60% din 1996. O treime dintre copii vor primi apoi un nou cămin într-o familie de plasament, într-o casă sau într-un grup de locuit asistată.

Familiile adoptive doresc să ofere copiilor noi oportunități

Pentru familia Merz din Oberallgäu, copiii în plasament sunt un atu. Gisela și Alexander Merz au primit 19 copii în plasament în ultimii 20 de ani. Multe doar pentru câteva săptămâni, altele de ani de zile. Cu mult angajament social, le oferă copiilor o nouă șansă. Familia poate ajunge financiar. Biroul de asistență pentru tineret dă 1.000 de euro. Din acestia, 650 de euro sunt destinati nevoilor zilnice: mancare, locuit, imbracaminte, club sportiv etc. Restul, 350 de euro, sunt pentru ingrijirea copiilor. De aceea, alocația pentru copii este chiar redusă.

„Dacă, bineînțeles, extrapolezi: 30 de zile la 350 de euro, iar noi avem asta la 11,60 de euro pe zi”, spune Alexander Merz. “Sau dacă spun doar: serviciu 24 de ore pe zi. Da, la un moment dat vom fi la 48 de cenți pe oră, nu putem vorbi cu adevărat despre princiar sau foarte bun.”

Părinții adoptivi cer mai multă recunoaștere

Alexander Merz lucrează pe bază de voluntariat pentru organizația de plasament „Path for Children”. Pentru a face „mai atractivă” primirea copiilor în plasament, „calea” cere o mai mare recunoaștere a realizărilor familiilor de plasament. Statul trebuie să ofere mai mulți bani pentru pensii.

De asemenea, este criticat faptul că asistenții maternali nu primesc alocație parentală. Nu a existat niciun comentariu din partea Ministerului Federal al Afacerilor Sociale. Nici ministrul bavarez al afacerilor sociale nu poate spera la o recuperare rapidă: „Este desigur un pachet mare pe care l-am deschide aici dacă dorim să obținem recunoaștere pentru pensionare sau alte lucruri pe drum de la parintii adoptivi, trebuie să mergem de-a lungul cu asta votează mai întâi statele federale”, spune Carolina Trautner, ministrul bavarez al afacerilor sociale.

Asociația pentru protecția copilului: Niciun copil nu trebuie pierdut

Asociația Germană pentru Protecția Copilului cere ca dorința de a primi copii în plasament trebuie să fie susținută financiar. „Avem nevoie de bani în zona socială pentru ca niciun copil să nu se piardă”, spune Alexandra Schreiner-Hirsch de la Asociația Germană pentru Protecția Copilului. “Asta pur și simplu nu se poate întâmpla, să spun că într-o țară bogată precum Germania sunt copii care mor de foame. Sunt copii care sunt neglijați psihologic sau abuzați fizic. Nu ar trebui să fie, trebuie să ne uităm și trebuie să fie bani. pentru asta.” .”

Părinții copleșiți – copiii neglijați

Solicitările excesive la adresa părinților, abuzul fizic și psihologic, abuzul sexual, dar mai ales neglijarea copiilor sunt motivele scoaterii copiilor din familii de către biroul de asistență pentru tineret. Acești copii nu primesc adesea nimic de mâncare, nu sunt îngrijiți sau li se schimbă scutecele:

„Când ai un copil, știi că de multe ori nu ești suficient de repede să îmbuteliez biberonul pentru că le este atât de foame și țipă așa”, spune Vera Mayer de la Oficiul pentru Protecția Tineretului din Regensburg. „Și, desigur, acest lucru este pentru un sugar care acum este insuficient alimentat, deoarece părinții pur și simplu nu își pot permite puterea, nu timpul sau din cauza propriei boli, care declanșează frica de moarte la sugar”.

Criza corona ar putea exacerba și mai mult situația. În vară, a devenit evident că ar putea fi mai mulți copii nevoiași în 2021. Prin urmare, părinții adoptivi sunt încă căutați urgent – ​​fie că sunt căsătoriți, necăsătoriți, părinți singuri sau într-un parteneriat de același sex.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu