a train in a train station
Photo by Markus Winkler on Pexels.com

Separarea de gen a fost eliminată: angajații Bahn își pot alege acum propriile haine

Bărbați în haine clasice pentru femei și invers – acest lucru va fi posibil la Deutsche Bahn în viitor. Regulamentul anterior a fost ajustat, a anunțat șeful Bahn.

Hainele de lucru de la Deutsche Bahn nu au lăsat prea mult loc libertății individuale de design. Dar asta este pe cale să se schimbe: așa cum a anunțat șeful Bahn, Richard Lutz, pe platforma LinkedIn, angajații pot alege acum cum se îmbracă la datorie – „indiferent de sexul sau identitatea lor de gen”. Îmbrăcămintea de companie specifică genului este astfel eliminată.

„Însoțitorii de trenuri, consilierii clienților, șoferii de tren sau personalul de service pot acum comanda articole atât din colecțiile pentru bărbați, cât și din colecția de femei și le pot purta la datorie”, a explicat Lutz . Regulamentul aplicabil anterior a fost ajustat după ce tot mai mulți angajați Deutsche Bahn s-au pronunțat în favoarea acestuia.

Deutsche Bahn vrea să fie cosmopolit

De exemplu, acum este posibil ca însoțitorii de tren să verifice biletele în fuste sau rochii. Probabil că aceasta va fi o priveliște neobișnuită pentru mulți pasageri, dar Lutz are în vedere personalul atunci când ia decizia: „Angajații pot purta exact hainele în care personal se simt cel mai confortabil”, scrie șeful Bahn în contribuția sa. „Personal sunt foarte fericit pentru asta”.

Odată cu noul regulament, Deutsche Bahn vrea să se prezinte „ca un angajator cosmopolit și divers”. „Diversitatea, deschiderea, toleranța și respectul sunt valorile de bază ale Deutsche Bahn”, a spus un purtător de cuvânt al vedetei. Un total de 45.000 de angajați DB lucrează în contact cu clienții și poartă uniformele albastre și roșu-vin concepute de designerul vedetă Guido Maria Kretschmer.

În traficul aerian, compania aeriană Virgin Atlantic a abolit deja segregarea de gen în ținute în urmă cu o lună. „Este atât de important să le permitem angajaților noștri să-și îmbrățișeze individualitatea și să-și arate adevăratul sine la locul de muncă”, a spus managerul Virgin Atlantic, Juha Järvinen.

Surse: Richard Lutz pe LinkedIn / Deutsche Bahn

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu