Virusul “RS” se raspandeste rapid: pediatri bavarezi si spitale la limita

Pediatrii și clinicile bavareze își ating limitele. Motivul: copiii noștri se îmbolnăvesc din ce în ce mai des de virusul RS (pe românește VRS) – o infecție respiratorie deosebit de puternică. Aici puteți afla de ce este acest lucru și ce trebuie să știe părinții acum.

Motivul

În acest moment, copiii se îmbolnăvesc din ce în ce mai des de virusul RS. În prezent, copiii intre trei, patru si cinci ani se infectează unul pe altul din nou și din nou. Medici pediatrii din Bayern consideră că valul va continua până în aprilie.

Ce este virusul RS (pe românește VRS) ?

Virusul este legat de virusul gripei și este extrem de contagios. Declanșează tuse violentă sau chiar dificultăți de respirație și poate fi deosebit de periculoasă pentru sugari și copii în primul an de viață.

De ce este virusul RS atât de activ în acest an?

În acest moment, există un efect de recuperare – copiii si-ar fi antrenat în mod normal sistemul imunitar cu virușii reci, iarna trecută, dar Lockdown-ul le-a dat puține sau deloc șanse să facă acest lucru. Virusul RS atacă acum sistemele imunitare deosebit de neantrenate.

Cum putem noi părinții să ne protejăm copiii?

  • Bebelușii și copiii mici sunt mai bine protejați de virusul RS atunci când sunt alăptați.
  • O gospodărie fără fumat este, de asemenea, benefică.
  • Respectați regulile generale de igienă – de exemplu, spălați-vă mâinile în mod regulat.
  • Curățați în mod regulat jucăriile copiilor dvs., deoarece virusul RS este transmis prin infecție cu frotiu.

mai multe informații pe reginamaria.ro

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu