Spania: Bonus de 200 euro, disponibil de astăzi: termene și condiții pentru solicitarea acestuia

Prima este reședința obișnuită în Spania. A doua ține cont de nivelul veniturilor și al averii. Guvernul Spaniei a stabilit ca limite pentru această concesie să nu fi depășit 27.000 de euro de venit anual în 2022 sau să aibă un patrimoniu de peste 75.000 de euro la 31 decembrie 2022, excluzând locuința principală din calculul patrimoniului.

La calcularea baremelor de venit și avere, se însumează veniturile și averea tuturor membrilor familiei care locuiesc în gospodărie. În cazul în care solicitanții locuiesc în aceeași locuință, dar nu sunt membri ai familiei, cum ar fi în cazul colegilor de apartament pentru studenți, aceștia pot depune o cerere independentă.

Bonus de 200 euro familiilor din Spania, disponibil de astăzi

Pe de altă parte, dacă, de exemplu, un cuplu căsătorit locuiește împreună în aceeași gospodărie și fiecare depune o cerere separată, chiar dacă amândoi sunt eligibili în mod obiectiv, se va acorda o singură plată de 200 de euro, cu condiția ca suma veniturilor și a averii celor doi să nu depășească limitele. În cazul unui tânăr solicitant care locuiește cu părinții săi, se iau în considerare veniturile și activele părinților.

Cea de-a treia condiție este să fi desfășurat o activitate salariată sau independentă în anul 2022, pentru care ați fost înscris în sistemul de asigurări sociale sau de asigurări mutuale relevant, sau să fi beneficiat de ajutor de șomaj sau de indemnizație de șomaj. Acest lucru înseamnă că pensionarii sau cei care primesc venitul minim vital nu au dreptul să primească această prestație. Pe de altă parte, beneficiarii venitului minim de inserție acordat de Comunitățile Autonome au dreptul să primească această prestație, cu condiția să îndeplinească celelalte cerințe.

Termene și condiții pentru solicitarea cecului de 200 de euro

Pentru a solicita această prestație, va trebui să completați formularul electronic disponibil la sediul electronic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru care trebuie să aveți Cl@ve, certificat electronic sau DNI-e. Nu este necesar să prezentați documente suplimentare, deoarece datele pentru evaluare vor fi verificate chiar de către administrație.

stiridiaspora.ro