Numeroase furturi colete – Mai multe apartamente din Albstadt și Tübingen percheziționate – Cinci suspecți arestați

Albstadt (ZAK)/Tübingen (TÜ): Din cauza suspiciunii puternice de furt comercial, parchetul din Tübingen și Biroul de poliție penală din Tübingen investighează un total de 18 angajați ai unei companii de transport care lucrează ca subcontractant în numele unei companii online. vânzător cu amănuntul. Primele arestări au fost făcute miercuri (15.02.2023).

În peste 500 de cazuri, persoanele care lucrează în principal ca livratori de colete, dar și ocazional în alte zone ale companiei, au sustras articole de transport de înaltă calitate din colete, le-au schimbat cu bunuri inferioare de natură și greutate similare și apoi au trimis colete sigilate către destinatarii din raioanele Reutlingen, Tübingen și din districtul Zollernalb. Se spune că suspecții sunt interesați în mod deosebit de iPhone-uri, alte articole electronice sau îmbrăcăminte de înaltă calitate. Valoarea bunurilor furate cunoscute anterior este estimată la aproape 120.000 de euro. Prin revânzarea pradă, se spune că suspecții au creat o sursă permanentă de venit.

Poliția i-a depistat pe suspecți după ce responsabilii companiei de transport au depus o plângere în noiembrie 2022. Când suspiciunea împotriva persoanelor individuale a devenit treptat mai concretă, ca urmare a investigațiilor ulterioare, parțial sub acoperire, ale unei echipe de anchetă de opt persoane înființată la Biroul de Poliție Criminală din Tübingen, procurorul din Tübingen a obținut mandate de arestare și mandate de percheziție judiciară împotriva a șapte parcele. eliberatori, care au fost executați miercuri. Forțele de la sediul poliției din Reutlingen au fost sprijinite de forțele de la sediul de poliție în acțiune.

Cinci dintre cei șapte bărbați, care sunt cetățeni români cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, au fost găsiți și arestați. Doi suspecți sunt încă căutați. În timpul percheziției apartamentelor acuzatului din Albstadt și Tübingen, precum și a vehiculelor pe care le-au folosit, anchetatorii au confiscat, printre altele, bunuri suspectate de furat precum diverse obiecte electronice și numerar.

Cei arestați urmează să fie aduși în fața magistratului de la tribunalul districtual din Tübingen miercuri și joi. Cercetările privind amploarea infracțiunilor de care sunt acuzați și alți suspecți, precum și evaluarea probelor ridicate sunt încă în desfășurare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu