Austria: Gata cu carantina pentru cei infectati

Situația corona pare mult mai tensionată decât în ​​vara anului 2021. Cu toate acestea, Austria elimină carantina pentru persoanele infectate. Din punctul de vedere al guvernului, acesta este un pas clar către mai multă normalitate.

Viena – În mijlocul valului corona de vară, Austria elimină carantina pentru persoanele infectate. „Acum facem restricții de trafic în loc de carantină obligatorie”, a declarat ministrul Sănătății Johannes Rauch (Verzii), marți, la Viena. Ușurarea de bază se va aplica de la 1 august. Persoanele infectate ar trebui să fie acum și în mișcare, dar cu mască FFP2.

„Oricine este bolnav stă acasă”, a făcut un apel Rauch la cetățeni în același timp. Decizia a fost luată având în vedere consecințele psihologice și sociale ale crizei Corona, a spus Rauch. Anxietatea și depresia au crescut în întreaga lume. „Suntem pur și simplu bine pregătiți pentru o nouă fază în lupta împotriva pandemiei”.

„Nu putem să testăm pandemia, să o vaccinăm și să o izolăm”, a spus acesta. În plus, există obligația de a raporta pentru a păstra o imagine de ansamblu asupra evoluției bolii. Rauch a declarat pentru „Tiroler Tageszeitung” (marți) că va exista o situație dificilă pentru populație în toamnă, cu criza gazelor, creșterea prețurilor și războiul din Ucraina. „Sunt ministru al Afacerilor Sociale și al Sănătății, așa că problema socială și problema revoltelor sociale mă preocupă cel puțin la fel de intens ca criza Corona”, a spus Rauch pentru ziar.

Desființat și în alte țări

Rauch s-a referit la modele internaționale precum Danemarca, Norvegia, Marea Britanie, Spania și Elveția. Carantina de acolo a fost abolită de luni de zile fără consecințe majore. De asemenea, guvernul a pus la îndoială validitatea numărului de pacienți cu Covid din spitale mai clar ca niciodată. O analiză detaliată arată că doar aproximativ jumătate dintre pacienții în cauză au Covid-ul ca diagnostic principal, a spus Katharina Reich, expert la Ministerul Sănătății.

Restricțiile de trafic includ interdicția de a intra vizitatori infectați în spitale, precum și în instituțiile de îngrijire medicală, pentru persoanele cu dizabilități și spa. După cum se vede și din proiectul disponibil agenției de presă APA, angajații infectați își pot continua să-și facă treaba în aceste locuri cu mască. Măștile nu sunt obligatorii în aer liber și la o distanță minimă de doi metri.

Pentru a proteja persoanele care sunt deosebit de expuse riscului, ordonanța privind grupurile de risc va fi reintrodusă până în octombrie, după cum a declarat ministrul Muncii, Martin Kocher (ÖVP). Acest lucru permite eliberarea angajaților care, deși sunt vaccinați, au o boală gravă de luat sau care nu pot fi vaccinați din motive medicale.

Incidența de șapte zile în Austria este de aproximativ 900 de cazuri la 100.000 de locuitori și o săptămână peste valoarea germană. Comparativ cu vara anului trecut, mult mai mulți pacienți trebuie îngrijiți în spitale.