Aceste reguli se aplică la trecerea de pietoni ! – Video

Din nou și din nou, neînțelegeri între utilizatorii drumului apar la trecerile de pietoni. Acestea sunt drepturile și obligațiile la trecerea de pietoni.

  • Oprirea și parcarea este interzisă pe sau până la cinci metri în fața trecerii pietonale
  • Există un risc de 80 de euro și un punct dacă nu lăsați pietonii să treacă
  • Bicicliștii au prioritate doar dacă descălecă

În general: pietonii, utilizatorii de scaune rulante și utilizatorii de scaune rulante au prioritate absolută la trecerile de pietoni, cunoscute în mod obișnuit sub numele de treceri cu zebra .

Trecere pentru pietoni – semn sau marcaj?

Trecerile de zebră pot fi recunoscute după marcajele de pe drum după semnul 293, adică aceste dungi sunt semnul de circulație. Prin urmare, codul de conduită trebuie respectat numai de la marcajul de pe sol , nu de la semnul 350. Dacă un semafor este atașat și la o trecere cu pietoni, acesta este un așa-numit vad pentru pietoni. Aici trebuie respectat semaforul.

Ce se aplică imediat înainte și pe trecerea cu pietoni? 

Acest lucru se aplică vehiculelor

Vehiculele – cu excepția vehiculelor feroviare, cum ar fi tramvaiele – trebuie să permită utilizatorilor de drum menționați mai sus să traverseze pe trecerea cu pietoni . Șoferii, motocicliștii și bicicliștii trebuie să se apropie de trecere cu viteză moderată și să aștepte dacă este necesar. Trebuie să vă opriți dacă vedeți că pietonii vor să intre pe trecere. Pietonii care stau la bordura unei treceri privind drumul indica faptul ca doresc sa traverseze carosabilul. Șoferii de mașini, motociclete și bicicliști trebuie chiar să se aștepte ca pietonii vor dori să traverseze drumul cu câțiva metri înainte și după trecere și, prin urmare, trebuie să monitorizeze împrejurimile.

De la indicatorul 350 (trecere de pietoni), depășirea nu mai este permisă . Dacă semnul nu este afișat, se aplică interdicția de depășire pe marcajul benzii. Este interzisă oprirea sau parcarea la 5 metri de trecerea de pietoni . Dacă traficul este lent, vehiculele trebuie să se oprească în fața trecerii.

Acest lucru se aplică pietonilor

Pietonii nu trebuie să se bazeze orbește pe dreptul lor de trecere și trebuie să se asigure că pot traversa drumul în siguranță. În trafic intens , trebuie să folosească trecerile de pietoni, chiar dacă trecerea se află la 40-50 de metri.

Trecere pentru pietoni și bicicletă?

Bicicliștii au aceleași drepturi ca și pietonii atunci când coboară și împing bicicleta . Potrivit deciziilor judecătorești individuale, bicicliștii care își folosesc bicicletele ca scutere sunt, de asemenea, tratați ca pietoni. Acest lucru este valabil și pentru copiii cu vârsta sub șapte ani, deși au voie să circule pe trotuar.

Ce amenzi sunt amenințate?

Șoferii riscă o amendă de 80 de euro dacă nu permit unei persoane autorizate să treacă pe trecerea pietonală. Pietonii trebuie să-și dorească în mod clar să folosească trecerea, pe care ar trebui să o asume întotdeauna atunci când aveți îndoieli atunci când se apropie de o trecere cu pietoni pe jos.

Dacă șoferii încearcă să depășească la o trecere de pietoni, există și o amendă de 80 de euro. Dacă există un risc suplimentar , acesta va fi de 100 de euro.

În toate aceste cazuri, se acordă un punct la Flensburg.

YouTube player
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu