Corona: Măștile sunt din nou obligatorii în clădirile de birouri din orașul Amberg

Valul actual de vară Corona face necesar: După câteva luni, administrația orașului Amberg revine la cerința măștii „topless”. Acest pas are scopul de a se asigura că operațiunile de service pot continua.

Numărul în creștere în prezent de infecții cu corona nu se oprește la autorități. „Datorită creșterii rapide a numărului de corona în cadrul administrației orașului”, orașul Amberg trage acum frâna de urgență: pentru a „asigura operațiunile de afaceri” se simte obligat să reintroducă o cerință de mască în toate clădirile, cu efect imediat, conform unui comunicat.

Mască unde distanța nu poate fi menținută

Obligația de a purta cel puțin o mască medicală sau o mască FFP2 se aplică, așadar, tuturor angajaților și vizitatorilor. Măștile trebuie purtate la intrarea în clădirea de birouri, în birouri, pe coridoare, pe scări și în lifturi – dacă distanța minimă de 1,5 metri față de alte persoane nu poate fi menținută, potrivit biroului. Chiar dacă „trebuie de așteptat la o creștere a emisiilor de aerosoli” în timpul activităților solicitante sau când vorbiți, masca FFP2 este menită să protejeze.

Potrivit Institutului Robert Koch, Amberg are în prezent o incidență de șapte zile de 706 noi infecții la 100.000 de locuitori într-o săptămână.