Lauterbach justifică ridicarea cerinței de mască în avion

Purtarea măștilor are sens și este necesară în autobuze și trenuri, subliniază Karl Lauterbach. Situația este puțin diferită în avioane – printre altele, pentru că există mai multă circulație a aerului la bord datorită sistemelor de filtrare. Prin urmare, guvernul „s-a abținut să facă acest lucru”.

Ministrul Sănătății Karl Lauterbach (SPD) a justificat ridicarea temporară planificată a cerinței măștii corona în avioane , dar se ține de aceasta pentru autobuze și trenuri. „În acest moment, purtarea măștilor în autobuze și trenuri are sens și este necesară”, a spus el la Berlin, marți. Riscul de a deveni infectat este mult mai mare acolo decât în ​​călătoriile cu avionul. Situația este oarecum diferită la aeronave, deoarece există mai multă circulație a aerului la bord datorită sistemelor de filtrare.

Lauterbach a mai subliniat cât de puțini oameni zboară în autobuze și trenuri în comparație cu mulți utilizatori. Prin urmare, cele două zone nu sunt comparabile. „Din păcate, măștile nu se poartă aproape niciodată pe zborurile internaționale. Măsurile au fost relaxate acolo”, a explicat el. Lufthansa a declarat în repetate rânduri că nu mai poate implementa cerința de mască pe avioane. „Prin urmare, ne-am abținut să facem acest lucru și ne reducem la zonele interne în care acest lucru este posibil”.

Lauterbach a subliniat că „a fost clar de la început că nu vom negocia cu privire la obligația de a purta măști în autobuze și trenuri”. La îndemnul FDP, fracțiunile coaliției vor să elimine cerința de mască la nivel național planificată inițial pentru avioane din Legea privind protecția împotriva infecțiilor în toamnă. Având în vedere planurile schimbate, ministrul a explicat că dacă numărul cazurilor va crește brusc în toamnă, guvernul ar putea reintroduce și prin ordonanță obligația purtării măștilor în avioane.

Lauterbach a vorbit înaintea deliberărilor Comitetului de Sănătate cu privire la planurile legislative pentru regulile Corona pentru toamnă, care urmează să fie decise în Bundestag joi. În general, acesta este un pachet foarte bun, relativ complet. „De fapt, cred că, cu această pregătire, vom avea pandemia sub control în toamnă”.

Pe lângă opțiunile de intervenție cu măști și limitele superioare pentru participanți în interior, acestea includ și vaccinuri adaptate, o utilizare mai mare a medicamentelor pentru persoanele bolnave și date actuale mai bune, de exemplu despre ocuparea spitalelor.