sursa: https://www.athensvoice.gr/greece/714402_giannakopoylos-koronoios-den-tha-kano-emvolio

Antreprenorul farmaceutic nu vrea să fie vaccinat împotriva Coronei: „Nu vreau să-mi falsific ADN-ul”

De teama unei posibile „falsificări” a ADN-ului său, directorul general al celei mai mari companii farmaceutice grecești Vianex nu vrea să fie vaccinat împotriva Corona. El nu este singur în acest sens – atât susținătorii, cât și opozanții vaccinării se bucură de o controversă mediatică, în timp ce guvernul elen a introdus deja vaccinarea obligatorie pentru primele grupuri profesionale.

Dimitris Giannakopoulos este directorul general al celei mai mari companii farmaceutice din Grecia, Vianex, care a fost fondată de tatăl său. Săptămâna trecută spus într-o postare pe Instagram că nu va fi vaccinat împotriva COVID-19. Ca argumente, el a enumerat timpul de dezvoltare extrem de scurtat al vaccinului și riscurile rezultate. Pentru el, însă, altceva este decisiv:

“O mulțime de oameni mă întreabă dacă am fost vaccinat și cu ce vaccin. Nu, nu m-am vaccinat și nu mă voi vaccina. Nu pentru că mă tem de efectele secundare, ci pentru că nu vreau să-mi adulterez ADN-ul “.

Compania lui Giannakopoulo Vianex este unul dintre cei mai mari angajatori din Grecia, cu peste 1.000 de angajați. Potrivit Telepolis, compania menține contacte cu alți giganți farmaceutici precum Merck & Co, Sanofi și Takeda, exportă medicamente în peste 35 de țări, inclusiv Germania și este recunoscută de OMS ca o companie farmaceutică.

Pe lângă Vianex, Giannakopoulos deține 50% din acțiunile producătorului de suplimente alimentare Superfoods SA. Această companie vinde preparate alimentare și medicamente alternative. Giannakopoulos este și proprietarul clubului de baschet Panathinaikos AO

Există o controversă în Grecia cu privire la vaccinarea sau nevaccinarea. De exemplu, fostul vice-ministru al sănătății al guvernului Syriza, Pavlos Polakis, s-a angajat într- o dezbatere publică în mass-media cu medicul pneumolog și medicul de terapie intensivă Theodoros Vasilakopoulos. În timp ce Vasilakopoulos cerea privilegii extinse pentru persoanele vaccinate, Polakis a venit cu argumentul că acestea erau o pedeapsă pentru cei nevaccinați și pentru persoanele care nu puteau tolera vaccinarea.

Potrivit Telepolis , lucrătorii de incendiu și salvare au fost primul grup profesional din Grecia care a fost vaccinat. Angajații au de ales, ori se vaccinează ori vor fii concediați!.

Andrea Schmidt