Regulile speciale Corona pentru îngrijire sunt extinse

Reglementările speciale legate de Corona pentru sectorul de îngrijire vor fi prelungite până la 30 iunie 2022. Camera Statelor a dat avizul necesar unei ordonanțe corespunzătoare în ședința plenară din 11 martie 2022.

Pachet de măsuri

O evaluare a îngrijirii este în continuare posibilă fără examinarea persoanei asigurate la domiciliul său, numai pe baza documentelor și a unui sondaj telefonic sau digital. La solicitarea persoanelor care au nevoie de îngrijiri, consultațiile se pot desfășura în continuare telefonic, digital sau prin videoconferință. Obligația de a raporta deficiențe semnificative în prestarea serviciilor, rambursarea cheltuielilor suplimentare legate de pandemie și a veniturilor reduse pentru unitățile de îngrijire aprobate și pentru ofertele de sprijin în viața de zi cu zi recunoscute de legislația statului, rambursarea costurilor în cuantumul prestațiilor pentru ambulatoriu; în natură pentru a evita blocajele de îngrijire medicală la domiciliu și utilizarea flexibilă rămâne suma de ajutor pentru îngrijirea de gradul 1 de către persoanele care au nevoie de îngrijire. Dreptul la indemnizație de sprijin pentru îngrijire rămâne limitat la 20 de zile lucrătoare în loc de cele zece zile lucrătoare obișnuite.

Reguli speciale din 2020

Odată cu Legea de ajutorare a spitalelor COVID-19 din 27 martie 2020, la Cartea a unsprezecea a Codului social (SGB XI) au fost adăugate reglementări speciale temporare.

Ministerul Federal al Sănătății poate prelungi acest lucru cu până la șase luni dacă riscul de infecție corona persistă, ceea ce s-a întâmplat deja de mai multe ori.

Alte deficiențe legate de pandemie

Pentru a justifica extinderea reînnoită, Ministerul subliniază că Institutul Robert Koch evaluează în prezent riscul general de COVID-19 pentru sănătatea populației din Germania ca fiind foarte ridicat.

Datorită ratelor anterioare de vaccinare, sunt de așteptat în al doilea trimestru al anului 2022 probleme suplimentare de aprovizionare și sarcini pentru unitățile de îngrijire din cauza pandemiei.

De asemenea, adesea nu este posibil ca rudele să ofere îngrijire la domiciliu pentru cei care au nevoie de îngrijire, ca înainte de pandemie. Prin urmare, îngrijirea medicală trebuie să fie asigurată în continuare prin măsuri de sprijin.

Intră în vigoare în curând

Odată cu aprobarea statelor federale, ordonanța poate intra în vigoare la 1 aprilie 2022, așa cum a fost planificat de guvernul federal, astfel încât regulile speciale să se aplice fără întrerupere.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu