Senatul Federal solicita interzicerea fumatului în mașini când sunt copii

Statele Federale ar dori să interzică fumatul în mașină dacă femeile însărcinate și copiii sunt in masina. Pe 11 martie 2022, au decis să depună un proiect de lege corespunzător la Bundestag. Ei repetă o cerere pe care o depuseseră deja celui de-al 19-lea Bundestag de atunci în 2019.

Încălcările pot duce la o amendă de până la 3.000 de euro

În proiectul de lege, se propune o modificare a Legii federale privind protecția împotriva fumatului, care interzice în mod expres fumatul în vehiculele închise în astfel de cazuri. În cazul unei încălcări, se amenință cu amendă de la 500 la 3000 de euro.

Aproximativ un milion de copii afectați

Pentru a-și justifica inițiativa, Consiliul Federal face referire la consecințele masive ale fumatului pasiv: Conform proiectului de lege, 166.000 de copii din întreaga lume mor în fiecare an din cauza consecințelor fumatului pasiv. În special în cabinele vehiculelor, minorii și copiii nenăscuți sunt expuși în mod deosebit la pericolele de deteriorare a sănătății lor: nicăieri concentrația de fum pasiv nu este la fel de mare ca în mașină ca un pasager. Potrivit estimărilor Centrului German de Cercetare a Cancerului, aproximativ un milion de minori din Germania sunt în prezent expuși la fumul de tutun din mașini.

Pasii urmatori

Proiectul de lege va fi acum transmis Bundestagului prin intermediul Guvernului Federal. Acesta decide dacă vrea să accepte propunerea Consiliului Federal. Nu există termene fixe pentru aceasta.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu