Suspiciune de infidelitate: procurorul din Berlin îi cercetează pe Habeck și Baerbock

Suspiciune de infideliPotrivit unui raport, parchetul din Berlin investighează întregul comitet executiv federal al Verzilor. Context: controversatele plăți speciale Corona către înalți oficiali din 2020.

Parchetul din Berlin investighează suspiciunea inițială de infidelitate la adresa Comitetului Executiv Federal al Verzilor.

Acest lucru a fost confirmat de un purtător de cuvânt al autorității miercuri seară, raportat anterior de „Spiegel”. Un purtător de cuvânt al Verzilor a confirmat, de asemenea, că au existat anchete. „Este vorba de participarea membrilor consiliului executiv federal la deciziile privind plata așa-numitelor „bonusuri corona”, care – după cum se știe deja – au fost plătite tuturor angajaților oficiului federal și, în același timp, către consiliul executiv federal în 2020”, a explicat purtătorul de cuvânt al partidului.

Investigații împotriva lui Baerbock și Habeck: se spune că bonusurile au fost rambursate între timp

Pe lângă liderii de partid Annalena Baerbock și Robert Habeck, consiliul Verzilor mai include și Michael Kellner, Jamila Schaefer, Ricarda Lang și Marc Urbatsch. La conferința partidului de la sfârșitul săptămânii viitoare va fi ales un nou consiliu național.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Verzilor, consiliul de administrație era îndreptățit să ia deciziile relevante „din punctul de vedere al tuturor celor implicați”. De atunci, membrii au rambursat bonusurile. „Membrii consiliului de administrație în cauză și biroul federal cooperează pe deplin cu parchetul pentru a clarifica problema rapid și complet”.

Toți angajații biroului federal Verzilor au primit iarna trecută bonusul Corona de 1500 de euro de persoană. Trebuia să compenseze poverile care au apărut din munca la biroul de acasă și renovarea clădirii.

Purtătorul de cuvânt al procurorului a spus că au existat mai multe plângeri penale din surse private. Cercetările sunt în derulare din 6 ianuarie. Auditorii interni ai partidelor s-au opus deja la plăți.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu