300 de euro bani de energie: toate informațiile pentru părinții aflați în concediu pentru creșterea copilului

Alocația de energie de 300 de euro a guvernului a fost plătită în septembrie. Cu toate acestea, unii angajați primesc banii abia mai târziu. Ce se aplică părinților?

Concediul pentru creșterea copilului și alocația energetică: acest lucru trebuie luat în considerare

În principiu, persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului de la 1 septembrie 2022 au dreptul la forța energetică. Potrivit Ministerului de Finanțe , mamele și tații ar trebui să obțină banii de la angajator.

Pentru a primi plata de la angajator, parintii trebuie sa faca dovada angajatorului ca au primit alocatie parentala. Aceasta înseamnă că părinții au trebuit să-și notifice angajatorul până la 31 august 2022 că primesc alocație parentală și, prin urmare, au dreptul la suma forfetară.Oricine nu a primit alocația de energie de la angajator poate primi banii prin declarația de impozit în anul următor. Acesta va fi cazul persoanelor aflate în concediu pentru creșterea copilului a căror angajare a fost suspendată în septembrie 2022.

300 de euro și concediu pentru creșterea copilului: întrebări și răspunsuri

În principiu, mamele și tații aflați în concediu pentru creșterea copilului primesc alocația de energie de 300 de euro . Singura întrebare este cum și când. Iată câteva întrebări și răspunsuri legate de subiect:

Contabilitatea salariilor si alocatia de energie pentru alocatia parentala

Pentru a primi cei 300 de euro, trebuie să -i spui angajatorului că primești alocație parentală. Acest lucru trebuia făcut până la 31 august 2022, după cum a confirmat acestui ziar un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe. Apoi, beneficiarul alocației parentale primește cei 300 de euro de la angajator. Concret, asta înseamnă: În luna septembrie, mamele și tații aflați în concediu pentru creșterea copilului au primit o fișă de salariu separată pe care altfel nu l-ar fi primit. Cei care primesc ajutor parental primesc bani de la stat, nu de la angajator. Asta se schimbă o dată în septembrie. De reținut: Banii sunt impozitați.

Nu mi-am informat angajatorul: Ce să fac?

Asta depinde de angajator. În unele cazuri, va fi probabil posibil ca cei 300 de euro să fie plătiți la o dată ulterioară, dacă atunci este disponibilă dovada primirii alocației parentale. În alte cazuri, tariful forfetar pentru energie este disponibil numai prin declarația de impozit pe venit.

Nu ai primit 300 de euro de la angajatorul tău – ce acum?

Oricine nu a primit tariful forfetar de energie de 300 de euro de la angajator (ceea ce poate fi cazul din diverse motive) va primi banii prin declarația de impozit pe venit pentru anul 2022.

Când va fi plătită tariful forfetar pentru energie?

Majoritatea oamenilor au primit cei 300 de euro cu salariul care a fost plătit în septembrie . Dar unii muncitori vor căuta banii de pe foaia de salariu fără succes. Contextul este următorul: Există angajatori care nu trebuie să facă o plată anticipată a impozitului pe salariu în fiecare lună. Angajatorii mai mici care trebuie să plătească impozitul pe salariu în avans mai mic de 5000 de euro pe an trebuie să depună plata anticipată a impozitului pe salariu doar o dată pe trimestru. Acest lucru nu a fost datorat până pe 10 octombrie 2022 . În consecință, angajații primesc alocația de energie doar cu salariul din octombrie.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu