UpDate: Poliția oprește un transport de Tanc Excavator pe autostrada A92

Soferul unui autovehicul de mare tonaj încărcat cu un Tanc Leopard II se deplasa pe autostrada 92 din Bavaria Inferioară. Potrivit poliției, tancul urma să fie livrată în România.

Când o patrulă a verificat transportatorul în apropiere de Gottfrieding, Sâmbătă seara la 23:45 ora locala, ofițerii au descoperit că autorizația de transport fusese emisă pentru schele – și nu pentru un Tanc. Poliția a interzis vehiculului să își continue călătoria. Compania de transport și șoferul vor trebui acum să plătească o amendă.

UpDate: Tracker-ul nu era încărcat cu un Tac ci cu o utilitara excavator militar ce a fost luat din Besancon, Franța si trebuia dus in Romania la Cincu pentru antrenamente. a declarat șoferul roman pentru erichmocanu.TV

Șoferul pana acuma 8 luni de zile a trăit 15 ani in Danemarca si când a venit in Romania nu si-a schimbat permisul in unul romanesc. De acea politia a fost uimita ca el este roman dar cu documente de transport profesionist danez.

Politisti m-au pus pe cantar si au observat ca a 2 to. pre mult pentru capul-traktor ce are doar 3 axe si nu de 4 așa cum cere legislația. In plus din pacate in actele de transport nu a fost trecut o utilitara militara pe senile, ci doar confecții metalice, a mai spus șoferul.

Polițiști incalca ei legea!

Daca polițiști cunoșteau legea, știau ca erau obligați sa il escorteze pana la o parcare unde șoferul putea sa se odihnească, sa se spele si sa mănânce o mâncare calda si nu sa il lase in camp 3 zile pana putea sa plece mai departe. Asa spune legea UE!

Ce concret transporta romanul?

Vulcain este un nou vehicul blindat de geniu francez. Denumirea oficială este AMX-30 Engin Blinde du Genie Vulcain sau AMX-30 EBG Vulcain. Este o versiune modificată a AMX-30 EBG anterior , dar cu un braț excavator în loc de un braț manipulator. Tunul de demolare a fost eliminat. Primul Vulcain a fost livrat armatei franceze în 2020. Este planificată livrarea a încă 3 vehicule în 2021. Cel mai probabil, acestea vor fi convertite din surplusul de EBG-uri. Interesant este faptul că un alt vehicul blindat Leclerc EPG pionier EPG a fost dezvoltat pentru armata franceză. Acesta se bazează pe șasiul Leclerc Main Battle Tank și este, în general, un vehicul mai capabil și mai versatil. Cu toate acestea, se pare că Vulcain este o opțiune mai ieftină decât Leclerc EPG, motiv pentru care a fost comandat de armata franceză.

Vulcain a fost conceput în primul rând pentru lucrări de terasament în prima linie. Acesta poate pregăti poziții, săpa și umple tranșee, curăța rute și conduce operațiuni de contramobilitate. De asemenea, poate recupera vehicule.

Pentru sarcinile sale, Vulcain este echipat cu o lamă de buldozer, un braț hidraulic cu o cupă de excavator de 3 tone și un nou troliu de recuperare de 12 tone.

Vehiculul dispune de un sistem de protecție NBC pentru echipaj și poate fi utilizat într-un mediu contaminat.

Acest vehicul blindat de geniu este operat de un echipaj format din trei persoane, inclusiv comandantul, șoferul și operatorul.

Vulcain se bazează pe un șasiu modificat al unui tanc de luptă principal AMX-30. Se pare că Vulcain este propulsat de un motor diesel Mack E9 care produce 750 CP. Acest vehicul este echipat cu un kit de vâslit în adâncime.

Tara de productieFrankreich
Inmatriculat2020
Echipaj3
Dimensiune si Greutate
Greutate35 ~ 40 t
Lungime~ 8,5 m
Lățime3,35 m
Înălțime2,9 ~ 3 m
Putere
Capacitatea cupei3 t
Capacitatea troliului12 t
Capacitatea de lucru a pământului~ 200 m³/h
Armura
Mitralierenu
Mobilitate
MotorMack E9 Diesel (?)
Putere750 PS (?)
Viteza maximă pe șosea~ 65 km/h
Zona~ 500 km
Manevrabilitate
Gradient60 %
Panta laterală30 %
Treaptă verticală0,9 m
Șanț2,9 m
Vad1,3 m
Vad (cu pregătire)~ 4 m
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu