Blocaj de aprovizionare: medicamentul pentru bebelusi Elotrans nu mai este de gasit

Asociația farmaciștilor avertizează cu privire la blocajele medicamentului pentru diaree Elotrans. Recent, în rețelele de socializare a apărut hype anti-mahmureala despre „leac miraculos”. Medicamentul este utilizat în principal pentru sugari.

„Există un blocaj de livrare, deoarece cererea este atât de mare”, explică Stefan Fink, membru al consiliului de administrație al Uniunii Federale a Asociațiilor Farmaceștilor Germani (ABDA). Medicamentul nu este în prezent disponibil de la mulți angrosisti, spune Fink.

Rezultatul: rafturile Elotrans sunt goale în mai multe farmacii, iar medicamentul este de obicei vândut și online. Farmaciştii sunt familiarizaţi cu această situaţie deoarece au existat deja blocaje masive în Bavaria în septembrie .

Folosit ca remediu împotriva mahmurelii

De luni de zile, medicamentul eliberat fără prescripție medicală de la compania farmaceutică din Hesse Stada a fost comercializat pe rețelele de socializare ca un remediu împotriva mahmurelii . În comentariile de pe contul de Instagram Elotrans și în recenziile magazinelor online, se vorbește adesea despre luare înainte sau în timpul unei seri de petrecere.

Problema problemelor cu livrarea a lovit farmaciile vara, spune Fink. Consiliul de administrație ABDA atribuie acest lucru hype-ul de pe internet: „Se pare că există într-adevăr o conexiune puternică.” Cererea mare a dus, la rândul său, la blocaje de livrare. Cel mai recent, în august, a avut ocazia să cumpere o cantitate mai mare de Elotrans pentru farmacia sa. În urmă cu câteva săptămâni, producătorul a promis pe propriul cont de Instagram că lucrează la extinderea capacităților de producție.

Farmacist: Medicament destinat mai mult sugarilor

Deoarece medicamentul are un alt scop decât combaterea mahmurelii, farmacistul cere mai multă educație. Fink citează ca exemple de utilizare sugarii și copiii mici cu boli diareice severe sau călătorii pe distanțe lungi care doresc să se protejeze. Pe de altă parte, dacă bei alcool, ar trebui să-l echilibrezi cu băuturi care conțin minerale, cum ar fi sucul de mere. În cuvintele lui Fink, „nu este necesar să cumpărați medicamente pentru sugari”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu