Cât de probabil este pana de curent total? Blackout

Sursa de alimentare din Germania este de fapt considerată a fi foarte sigură. Experții sfătuiesc în continuare să se pregătească pentru o întrerupere de curent. Ce trebuie să știți despre întreruperi.

Șeful Biroului Federal de Protecție Civilă și Asistență în caz de dezastre (BBK), Ralph Tiesler, a provocat recent o mare vâlvă atunci când a declarat într-un interviu acordat publicației “Welt am Sonntag”: “Trebuie să presupunem că vor exista pene de curent în timpul iernii”. Prin aceasta, el s-a referit la o întrerupere limitată regional și temporal a alimentării cu energie electrică, a precizat șeful autorității la scurt timp după aceea.

Există diferențe considerabile între blackout și brownout. Experții consideră că este “foarte puțin probabil” să aibă loc o pană de curent necontrolată și generalizată. Cu toate acestea, unele orașe, municipalități și comunități se pregătesc pentru situații de urgență care durează câteva zile.

Ce este mai exact o pană de curent, prin ce se deosebește de o pană de curent și de ce este atât de tensionată situația din rețeaua electrică? Oferim răspunsuri la cele mai importante întrebări.

Pană de curent: Când vorbim de o pană de curent?

Probabil că toată lumea a avut parte acasă de o pană de curent în sensul convențional: dintr-o dată se ard siguranțele și nimic nu mai funcționează. Uneori, pana de curent se limitează la câteva case, la câteva străzi sau chiar la un mic sat sau district.

Acestea sunt întreruperi scurte de curent care pot apărea din când în când. Cu toate acestea, sunt limitate la nivel regional și, de obicei, durează doar câteva minute sau ore. Motivele pot fi lucrări de întreținere, suprasarcini în rețeaua regională sau accidente de linie. În august, de exemplu, în regiunea Usedom, un tractor a intrat într-o linie de înaltă tensiune întinsă pe un câmp. Electricitatea din regiune a trebuit să fie întreruptă pentru reparații.

Unde pot raporta căderile de tensiune?

Pe site-ul web störungsauskunft.de, operatorii germani de rețea colectează informații privind întreruperile de curent și defecțiunile rețelei. Aici, fiecare consumator poate raporta când se stinge brusc lumina. De asemenea, aceasta enumeră întreruperile de energie electrică actuale din Germania, inclusiv durata, motivul și zonele afectate.

Ce este o pană de curent?

O pană de curent se produce atunci când alimentarea cu energie electrică este întreruptă în mod necontrolat și pentru o perioadă lungă de timp. În timp ce o pană de curent este de obicei limitată în spațiu, o pană de curent afectează zone mult mai mari. Strict vorbind, o pană de curent se referă la prăbușirea unor părți mari din întreaga rețea electrică europeană. În cazul în care în Germania ar avea loc o pană de curent de mare amploare și imprevizibilă, acest lucru ar putea duce la o pană de curent.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu