Bonus de inflație: Plată fără taxe până la 3000 de euro

Cetățenii din Germania se confruntă în prezent cu costuri mari și în creștere din cauza războiului Turistic din Ucraina . Fie pentru electricitate, gaz sau alimente – prețurile sunt la niveluri record. Cu al treilea pachet de ajutor , guvernul federal dorește acum să găzduiască din nou populația.

Pe lângă o frână de preț la energie electrică, o creștere a alocației pentru copii sau o plată unică pentru pensionari, companiile își pot plăti angajaților o așa-numită primă de inflație. Aceasta este o plată unică fără taxe și asigurări sociale.

Primă de inflație de până la 3000 de euro pentru angajați: guvernul decide scutirea

Bonusul poate fi de până la 3000 de euro per angajat, după cum a anunțat cancelarul Olaf Scholz ( SPD ) duminică (4 septembrie) la o conferință de presă. Acesta a fost rezultatul unei runde de discuții cu sindicatele și patronii. În acest caz, guvernul federal este gata „să scutească o sumă de până la 3.000 de euro de taxe și contribuții la asigurările sociale în cazul plăților suplimentare din partea companiilor către angajații acestora.” Din cauza situației critice a inflației din Germania, o astfel de plată ar putea ușura enorm mulți cetățeni.

Prima de inflație poate fi plătită în perioada 26 octombrie 2022 – 31 decembrie 2024 – tot în bucăți, a anunțat guvernul federal . „Este irelevant dacă angajatul este angajat full-time sau part-time sau dacă este un loc de muncă marginal”, spune Daniela Karbe-Gessler de la Asociația Contribuabililor. Durata raportului de muncă este, de asemenea, irelevantă. Prima de inflație primită nu trebuie menționată în declarația de impozit pe venit. Prin urmare, rămâne întotdeauna scutită de impozite și nu afectează cota de impozitare.

Primă de inflație de până la 3000 de euro: plata posibilă până la 31 decembrie 2024

Baza primei de inflație este „Legea privind reducerea temporară a cotei impozitului pe vânzări la livrările de gaze prin rețeaua de gaze naturale”. A fost anunțat în Monitorul Federal de Legi pe 25 octombrie 2022 și va intra în vigoare retroactiv de la 1 octombrie 2022, a anunțat guvernul federal.

Cu toate acestea, condiția prealabilă pentru scutirea de impozit este ca prima să fie plătită efectiv ca sprijin pentru atenuarea consecințelor financiare ale inflației. Tipul de salariu trebuie declarat în mod corespunzător în mod clar în fișa de salariu. Angajații pot primi, de asemenea, beneficii corespunzătoare în natură, cum ar fi tichete pentru realimentare, tichete de mărfuri și tichete de masă, relatează Tagesschau.

Aceste puncte au fost decise și de partidele de guvernământ SPD, FDP și Verzi :

Prima de inflație de 3.000 EUR este voluntară pentru companii

Oricât de bine sună prima de inflație, acesta este doar un apel guvernamental către afaceri. Aceasta înseamnă că, ca și în cazul primei Corona , nu există niciun drept legal la plata fără taxe. Dacă și cât de mult plătește angajatorul, depinde de ei.

Scholz însuși salută o astfel de plată suplimentară și a spus că politicienii doresc acum să stabilească cursul pentru aceasta. „Vom face totul pentru a ne asigura că poate avea loc efectiv.” Nu se știe dacă doar anumite relații de muncă vor beneficia de asta. Este posibil ca, pe lângă angajații cu normă întreagă, atât minijoberii, cât și angajații cu fracțiune de normă să primească prima de inflație. În toamnă, toți angajații primesc inițial o alocație de energie de 300 de euro, care se impozitează direct.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu