Care este cea mai buna casa de asigurare medicala?

Obezitate, probleme dentare, bătrânețe I erichmocanu.TV a studiat piața din Germania

Cele mai mari companii de asigurări de sănătate au decis!

Unele case de asigurări de sănătate măresc contribuțiile suplimentare. AOK Bavaria crește cu 0,28 până la 1,58 la sută – cu un venit lunar de 3000 brut, costurile suplimentare sunt de 48 de euro pe an. La AOK Baden-Württemberg, contribuția crește de la 1,2 la sută la 1,5 la sută (cu 54 de euro mai mult pe an). DAK-Gesundheit crește contribuția suplimentară de la 1,5 la 1,7 la sută (cu 36 de euro mai mult). Techniker-ul rămâne stabil (1,2 la sută), Barmer de asemenea (1,5 la sută).

În schimb, asigurătorii de sănătate își extind serviciile, subvenționează curățarea profesională a dinților, își asumă costurile pentru inseminarea artificială sau își extind sfaturile privind bolile și îngrijirea. Acest lucru ridică întrebarea pentru mulți asigurați: Este compania mea de asigurări de sănătate cea mai bună pentru mine?

Expertul financiar Thomas Lemke (Directorul Institutului German de Servicii Financiare): „Fiecare persoană asigurată ar trebui să calculeze: Cât de mare este contribuția mea suplimentară? Ce servicii plătește asigurarea mea de sănătate pentru care nu le primesc de la alții?”

Pentru că: „Puținii bani pe care îi pot economisi prin cota de contribuție nu sunt adesea proporționali cu serviciile de care beneficiez”.

erichmocanu.TV explică care companie de asigurări de sănătate ți se potrivește cel mai bine.

Pentru femeile însărcinate și familii

La 1,7 la sută, DAK-Gesundheit are o contribuție suplimentară care este puțin peste medie, dar oferă servicii înalte pentru femeile însărcinate: cu până la 500 de euro, există multe de la teste de toxoplasmoză și cursuri de pregătire a nașterii pentru parteneri până la profilaxia dentară pentru viitoarele mămici și tati Servicii suplimentare platite.

DAK-Gesundheit pune, de asemenea, un accent special pe copii și tineri, ocupându-se de studii care includ efectele pandemiei asupra celor mai tineri. Pe lângă controlul medical preventiv pentru tineri (J1 și J2), oferă primul screening la nivel național pentru dependența de media pentru tinerii cu vârste între 12 și 17 ani pentru a identifica într-un stadiu incipient consumul discutabil de jocuri pe calculator.

AOK Plus (500 de euro) are și un cont mare de sarcină. Techniker Krankenkasse și IKK Classic plătesc suplimentar 500 de euro pe încercare pentru inseminare artificială (pentru primele trei încercări).

BKK VBU plătește și pentru examinări suplimentare în timpul sarcinii și până la 360 de euro pe an pentru tratamentele osteopatice.

Pentru cei care vor să slăbească

Majoritatea companiilor de asigurări de sănătate oferă puțin pentru cursurile de sănătate. Situația este diferită la Mobil Krankenkasse (aproape 1 milion de asigurați): de anul viitor va acoperi costurile pentru două cursuri de sănătate certificate cu până la 1200 de euro pe an!

Atenție: Aceste cursuri nu sunt disponibile peste tot, ci în majoritatea orașelor. Oferta variază de la sfaturi nutriționale, aqua jogging, antrenament autogen, fitness nordic până la exerciții pentru spate. Contribuția suplimentară de la Mobil Krankenkasse este de 1,49 la sută.

Barmer are, de asemenea, un program de slăbit la nivel național pentru persoanele care sunt supraponderale sever („Mobilis”) și plătește 685 din taxa de curs de 785 euro.

Pentru bărbații în floare

Bărbații care au rutina lor de fitness și nu au nevoie de gimnastică sunt pe mâini bune cu Techniker Krankenkasse (TK): Contribuție suplimentară de doar 1,2%, dar multe servicii suplimentare, cum ar fi examene medicale sportive, antrenament online pentru acasă împotriva genunchiului , probleme de șold și spate și antrenori de sănătate pe teme de sport, nutriție, anti-fumat și mindfulness.

În plus, sănătatea la TK se poate face confortabil de acasă, cu o verificare a pielii online și ajutor medical rapid prin aplicație.

Pentru dinți sănătoși

Curățarea profesională a dinților este subvenționată de DAK-Gesundheit cu 60 de euro pe an. AOK din Saxonia Inferioară are chiar și un buget de până la 500 de euro pentru el. Tehnicienii vor adăuga 40 de euro de anul viitor. Curățarea profesională a dinților costă între 80 și 120 de euro. Multe companii mai mici de asigurări de sănătate oferă, de asemenea, curățarea dinților gratuită, dar cu o relație de dentist.

Pentru pensionari

Distanțele scurte sunt importante pentru persoanele în vârstă. Cea mai mare companie regională de asigurări de sănătate cu unsprezece companii locale de asigurări de sănătate (AOK) este mai ușor de accesat decât oricare alta datorită rețelei sale dense de sucursale. Partenerii lor contractuali sunt, de asemenea, aproape de locul în care locuiesc: de la furnizori de ajutoare pentru așternuturi pentru alergii și ajutoare pentru mers până la spitale.

AOKen-ul își va crește contribuțiile suplimentare de la 1 ianuarie 2023 și, în schimb, fondurile locale de asigurări de sănătate vor continua să-și extindă serviciile de consiliere pentru boală și îngrijire. Cererea de consiliere pentru îngrijire crește de la an la an.

Aproape 50% dintre cei care au nevoie de îngrijire sunt asigurați cu AOK. Dar polivalentul Kassen Techniker oferă multe și pentru seniori.

Cum anulez?

Trecerea între două companii de asigurări de sănătate obligatorii durează două până la trei luni. Anularea este ușoară. Erich Mocanu de la centrul de consiliere pentru romanii din Germania explică: „Dacă schimbați asigurarea de sănătate, nu mai trebuie să anulați vechea asigurare de sănătate. Noua companie de asigurări de sănătate se va ocupa de asta pentru tine.”

Acest lucru este valabil și pentru persoanele asigurate ale căror contribuții suplimentare sunt majorate și care, prin urmare, au un drept special de reziliere (până la sfârșitul lunii în care noua contribuție suplimentară intră în vigoare pentru prima dată). Erich Mocanu: „Trebuie doar să depuneți în timp util o cerere de aderare la noua companie de asigurări de sănătate. Noua asigurare de sanatate se ocupa apoi de modalitatile de incetare. Majoritatea companiilor de asigurări de sănătate oferă o opțiune de comutare online pe site-ul lor.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu