Cerere de scutire de la școală: Motivele scutirii de la cursuri

Dacă copilul dumneavoastră lipsește de la ore, dar nu este grav bolnav, trebuie să depuneți în timp util o cerere de concediu școlar. Am adunat pentru tine aici ce motive sunt acceptate pentru absenteismul de la școală.

YouTube player

Motive acceptate în cererea de scutire de școală

În Germania există școlarizare obligatorie. Prin urmare, este important să solicitați concediul școlar în timp util dacă vă așteptați să lipsiți. Următoarele motive pentru „fără școală” sunt în general acceptate:

 • Dacă în familie are loc un eveniment special; aceasta include atât căsătoriile, cât și decesele.
 • Cu toate acestea, dacă un eveniment important de familie urmează să aibă loc în weekend – de exemplu un botez sau o confirmare – călătoria către eveniment sau acasa durează mult timp.
 • Participarea activă la un eveniment sportiv, competiție sau altă competiție este, de asemenea, un motiv pentru o scutire de la şcoală care de obicei se aprobat.
 • Dacă o activitate voluntară specială – de exemplu supravegherea unui grup de tineri – sau participarea la un schimb de studenți este în așteptare, școala va acorda, de asemenea, aproape sigur, o scutire de la școlară.
 • Un motiv important pentru o scutire pe termen lung sau concediu de la cursuri poate fi o cură prescrisă de medic pentru mamă sau tată-copil. Medicul dumneavoastră de familie vă va sfătui în acest sens.
 • De asemenea, puteți solicita o scutire de la predarea disciplinelor individuale. Acest lucru se poate aplica sportului, de exemplu, dacă un atlet competitiv este expus riscului de accidentare sau are limitări fizice. Apoi este necesar un certificat medical.
 • Sau afectează credința copilului tău și astfel subiectul religiei. Din nou, reglementările sunt diferite în fiecare stat. În multe cazuri, o declarație scrisă din partea tutorelui legal este suficientă pentru o scutire, dar nu în Bavaria, Renania-Palatinat sau Saarland.
 • În principiu, decizia de a nu fi nevoit să participe la instruirea religioasă se bazează pe libertatea de credință ancorată în lege. Întrebați administrația școlii despre formalitățile necesare. Deseori este oferită subiectul de etică substitut , astfel încât copilul dumneavoastră să ia parte apoi la ea.

Ce formalități suplimentare trebuie să respectați

Nu toate statele federale au reglementări uniforme cu privire la cererea de scutire de lainstrucție. În general, merită să luați în considerare următoarele lucruri:

 • Depuneți cererea în timp util, dar nu mai târziu de două zile înainte de absența planificată. Dacă primești o decizie negativă și mai aveți câteva zile timp, contactați școala și încercați sa explicați Dirigintelui sau Directorului absenta dorita.
 • Solicitarea trebuie făcută în scris. Există șabloane de formular pe erichmocanu.tv/shop pe care le puteți folosi pentru aceasta. Multe școli oferă propriile formulare. Sau clubul sau organizația cu care copilul dumneavoastră va călători poate întocmi documentele.
 • În cererea de scutire de la școală, menționați numele copilului dvs., clasa, data exactă (de la … până la inclusiv) și o justificare detaliată. În plus, cel mai bine este să adăugați documente care susțin seriozitatea solicitării dvs.
 • O scutire de școală de una până la două zile poate fi decisă de profesorul clasei. Cererile pentru perioade mai mari de trei zile trebuie adresate conducerii școlii.

Proceduri amenzi pentru încălcarea învățământului obligatoriu

Dorința de a lua vacanțe mai lungi sau timpi de călătorie mai ieftini nu este în mare parte (dar mai ales în Bavaria și Baden-Württemberg) neacceptată ca „motiv personal important”.

 • Dacă totuși doriți să încercați o astfel de aplicație – ceea ce poate fi cazul copiilor de școală elementară cu performanțe bune de învățare, în funcție de statul federal,de succes- apoi justificați acest lucru deschis cu cuvintele „altfel excursia ne-ar fi prea scumpă”.
 • De asemenea, ar trebui să subliniați că conținutul de învățare ratat va fi recuperat cu atenție pe cont propriu.
 • Cu toate acestea, în cazul în care copilul dumneavoastră lipsește de la ore fără permisiune și școala descoperă acest lucru, poate raporta acest lucru la oficiul de ordine publică. De acolo, vi se poate aplica o amendă, al cărei cuantum poate varia considerabil. Dacă locuiești în Bavaria, te poate costa chiar destul de scump.
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu