Guvernul federal vrea să continue să opereze pagina de Facebook chiar daca i sa interzis de  Comisarul Federal pentru Protecția Datelor

Conflictul asupra paginii de Facebook a guvernului federal continuă. Utilizarea acestui site a fost interzisă de către Comisarul Federal pentru Protecția Datelor. Guvernul însuși vrea să continue să opereze pagina de Facebook și dă în judecată decizia

Conflictul asupra paginii de Facebook a guvernului federal există din 2019. Potrivit Comisarului Federal pentru Protecția Datelor (BfDI), pagina ar încălca legea aplicabilă privind protecția datelor. Pe de o parte, Biroul Federal de Presă (BPA), operatorii site-ului, nu au furnizat dovezi suficiente privind respectarea principiilor de protecție a datelor. Pe de altă parte, nu se obține consimțământ pentru cookie-uri inutile.

Funcționarea paginii de Facebook în conformitate cu protecția datelor este așadar imposibilă, potrivit Comisarului Federal pentru Protecția Datelor. La sfârșitul lunii februarie, el a prezentat o decizie de 44 de pagini în care a instruit Biroul Federal de Presă (BPA) să înceteze operarea site-ului. BPA a avut patru săptămâni pentru a pune în aplicare această decizie.

Potrivit Comisarului Federal pentru Protecția Datelor, toate autoritățile trebuie să respecte legea și în prezent acest lucru nu este posibil atunci când se operează pagina de pe Facebook din cauza prelucrării extinse a datelor cu caracter personal.

Chiar înainte de emiterea interdicției, BPA a dezactivat funcția statistică „Facebook Insights”. Cu acest software, pot fi colectate date precum vârsta, locația și limba utilizatorilor. Cu toate acestea, BfDI încă nu avea consimțământul efectiv cu privire la colectarea datelor prin cookie-uri. BPA ar avea și o parte de responsabilitate aici, alături de Facebook (Meta).

Biroul Federal de Presă insistă să fie pe Facebook

BPA a depus o plângere la tribunalul administrativ (VG) din Köln împotriva ordinului BfDI. După o examinare amănunțită a deciziei, s-a decis ca aceasta să fie examinată de o instanță. Potrivit BPA, site-ul este o parte importantă a activității de relații publice și ar trebui întreținut.

Procesul s-ar ocupa de probleme complexe de protecție a datelor, a căror clarificare ar crea securitate juridică. BPA este de părere că Facebook este singurul responsabil pentru prelucrarea datelor în conformitate cu protecția datelor și că toate întrebările în acest sens ar trebui clarificate cu Facebook.

În plus, guvernul federal are un mandat constituțional de a informa cetățenii despre activitățile, proiectele și obiectivele guvernului. Prin urmare, trebuie să se orienteze și către utilizarea media a cetățenilor. Interesul publicului pentru informații ar depăși preocupările legate de confidențialitate.

Cu toate acestea, Curtea Europeană de Justiție a contrazis deja acest argument în iunie 2018. În acea hotărâre s-a decis că atât Facebook (Meta), cât și operatorul sunt responsabili pentru protecția datelor. De asemenea, s-a clarificat faptul că autoritățile de protecție a datelor ar putea interzice utilizarea paginilor Facebook, de exemplu.

Site-ul poate continua să funcționeze pentru moment

Din cauza procesului împotriva deciziei BfDI, Biroul Federal de Presă poate continua să opereze site-ul până la o lămurire judiciară.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu