Mai repede in Vacanta? Acestea sunt sancțiunile pentru chiulangii

Părinții cu copii de vârstă școlară cunosc situația: la începutul vacanței, aeroporturile și drumurile sunt aglomerate, iar prețurile pentru vacanțe cresc brusc. Dar cei care pur și simplu își anunță copiii bolnavi pentru ultimele zile de școală riscă o amendă.

Este destul de simplu, spune Kerstin Heinen de la Asociația Germană de Turism: cererea și oferta determină prețurile atunci când se rezervă vacanțe. Și pentru că părinții cu copii de vârstă școlară trebuie să își programeze vacanțele în timpul vacanțelor, cererea este deosebit de mare, la fel și prețurile.

Școala obligatorie și competențele sociale

Așa că tentația este mare de a pleca cu câteva zile înainte și de a anunța pur și simplu copiii că sunt bolnavi. La urma urmei, se spune adesea că nu se mai învață nimic în ultimele zile ale anului școlar, iar notele au fost stabilite de mult timp.

Andreas Tabbert, de la Ministerul bavarez al Educației, avertizează împotriva plecării anticipate. Prezența la școală este obligatorie până în ultima zi. Cu toate acestea, școlile folosesc timpul în care nu trebuie să predea materii pentru a consolida învățarea socială și pentru a promova abilitățile sociale. Elevii ar experimenta școala într-un mod complet diferit în această perioadă.

Amendă oficială de până la 1.000 de euro

Ministerul este reticent în a vorbi despre pedepsele pentru absenteism – directorii de școli vor lua măsuri educaționale la propria discreție. În caz de dubiu, amenzile sunt aplicate de administrațiile districtuale respective, teoretic până la 1.000 de euro.

Dar chiulangii trebuie să fie prinși mai întâi. Potrivit informațiilor furnizate de poliția federală de la aeroportul din München și de autoritățile polițienești responsabile de la aeroporturile din Memmingen și Nürnberg, nu se efectuează controale speciale pentru a se asigura că toți copiii sunt scutiți de școală.

Potrivit sediului central al poliției din Kempten, până în prezent, în acest an, la aeroportul Memmingen au fost depistate 135 de infracțiuni relevante, dintre care 69 cu legătură cu Bavaria. În Nürnberg, anul trecut au fost înregistrate aproximativ 150 de cazuri, iar cifrele din acest an vor fi probabil similare, potrivit unui purtător de cuvânt.

Rezervați din timp și economisiți

Pentru părinții care vor să evite această dilemă, Kerstin Heinen de la asociația de turism are un sfat: rezervați din timp. În primele luni ale anului, operatorii de turism oferă adesea chilipiruri. Aceștia cumpără contingente de locuri de la hoteluri sau companii aeriene, de care vor să scape cât mai devreme pentru a putea planifica în mod fiabil. Așadar, dacă rezervați din timp, veți obține prețuri mai mici – fără a absenta.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu