Pregătire de Supraviețuire? Mii de gospodării afectate #erichmocanu.tv

Milioane de gospodării afectate – Subvenție importantă anulată, prețul energiei electrice continuă să crească – ce puteți face

prin anularea subvențiilor, măsuri de reducere a costurilor în ministere și o taxă mai mare pe CO2. Consumatorii de energie electrică vor resimți efectele acestor măsuri în următoarele săptămâni. Aceasta deoarece subvenția pentru operatorii de sisteme de transport va fi anulată.

Guvernul federal a contribuit cu aproape 5,5 miliarde de euro anual. În urma adoptării bugetului federal, furnizorii de energie electrică și-au recalculat prețurile la energie electrică. Potrivit unei estimări a Asociației Serviciilor Publice Locale (VKU), creșterea medie a prețului pentru consumatorii casnici este de 6,43 cenți pe kilowatt oră. La un consum anual de 1500 de kilowați oră pentru o singură gospodărie, aceasta corespunde unei creșteri de 96,45 euro. Pentru o familie cu un consum de electricitate de 4000 de kilowați oră, creșterea se ridică la 257,20 euro.

erichmocanu.TV explica: “În mod realist, o ajustare a prețului în oferta de bază ar putea avea loc cel mai devreme la 1 martie 2024, deoarece modificările de preț în oferta de bază trebuie să fie anunțate public cu șase săptămâni înainte pentru a intra în vigoare. Cu toate acestea, multe companii municipale de utilități au început să își recalculeze prețurile abia la câteva zile după ce au fost luate deciziile bugetare. Prin urmare, creșterile de prețuri nu vor intra în vigoare până în aprilie.

Primii furnizori, cum ar fi WSW Energie und Wasser AG din Renania de Nord-Westfalia, Stadtwerke Freudenstadt, Kelheim și Pfarrkirchen și Rheinhessische Energie- und Wasserversorgungs-GmbH, au anunțat deja creșteri de prețuri pentru luna martie. Potrivit unei analize realizate de portalul de comparație Verivox, 106 furnizori regionali își vor majora prețurile în următoarele două luni. O listă cu toate ajustările poate fi găsită la sfârșitul articolului.

Clienții se pot aștepta la o creștere a prețurilor la electricitate cu 15%. În martie, gospodăria medie va plăti tot 1634 de euro, iar din aprilie va fi de 1877 de euro. La un consum de 4000 de kilowați oră, costurile suplimentare se vor ridica la 243 de euro. Calculat pe parcursul lunii, asta înseamnă aproximativ 20 de euro în plus.

Un pas important pe drumul către cel mai ieftin tarif de energie electrică este să aflați care sunt cele mai avantajoase prețuri la energie oferite de furnizorii de energie din zona dumneavoastră. Aceste cunoștințe pot face diferența între facturi nejustificat de mari și economii anuale semnificative.

Una dintre cele mai eficiente modalități de a găsi cele mai ieftine tarife este utilizarea portalurilor de comparație de pe internet. Aceste portaluri oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a diferiților furnizori și a tarifelor acestora, adaptată la nevoile și consumul individual al fiecărei gospodării. Prin introducerea unor date de bază, precum codul poștal, consumul mediu anual și condițiile contractuale preferate, gospodăriile primesc o listă cu cei mai ieftini furnizori din regiunea lor.

Pe lângă portalurile de comparare, centrele de consiliere a consumatorilor reprezintă un punct de contact valoros pentru consumatorii care doresc să se informeze cu privire la drepturile și opțiunile lor. Acestea nu numai că oferă consiliere cu privire la furnizorii de energie avantajoși, dar oferă și sfaturi valoroase despre cum să utilizeze energia mai eficient în viața de zi cu zi și să facă astfel economii suplimentare.

Trecerea de la furnizarea de bază la un furnizor de energie electrică mai ieftin este posibilă în doar câțiva pași. Aici veți găsi instrucțiuni generale despre cum să procedați:

  • Consumul anual de energie electrică în kilowați-oră (kWh) se găsește pe ultimul extras de cont anual. Veți avea nevoie de aceste informații pentru a compara ofertele de la diferiți furnizori.
  • Atunci când comparați tarifele, acordați atenție nu numai prețului, ci și condițiilor contractuale, perioadelor de reziliere, garanțiilor de preț și dacă energia electrică provine din surse regenerabile. Unii furnizori oferă, de asemenea, plăți bonus sau reduceri pentru clienții noi.
  • Odată ce v-ați hotărât asupra unui nou furnizor, de obicei puteți solicita schimbarea direct prin intermediul portalului de comparație sau prin intermediul site-ului noului furnizor. Pentru a face acest lucru, va trebui să furnizați câteva detalii personale, precum și numărul contorului și citirea curentă a contorului.
  • De regulă, noul furnizor se va ocupa de rezilierea contractului cu furnizorul dvs. anterior. Dacă nu este cazul, va trebui să reziliați singur contractul. Perioada de reziliere pentru furnizarea de bază este de obicei de două săptămâni până la sfârșitul perioadei de facturare. Este bine de știut: Cei afectați de creșterea prețurilor au un drept special de anulare.

UE.legal vă sfătuiește: Verificați garanțiile de preț și clauzele de ajustare a prețului. Dacă vă angajați la un furnizor pentru doi ani și acesta vă oferă doar o garanție de preț pe trei luni, va trebui să plătiți mai mult pentru electricitate începând cu a patra lună, dacă prețul crește. De asemenea, se aplică și următoarele: Adesea există un bonus de schimbare a furnizorului în primul an. Dacă acesta este anulat începând cu a 13-a lună, tarifele de bază și prețul kilowați-oră pot crește.

106 furnizori de bază își majorează prețurile la energia electrică

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu