O2 pierde în instanță: O nouă hotărâre aduce un avantaj important pentru toți utilizatorii de telefoane mobile

O2 dorea să limiteze utilizarea tarifelor sale de date nelimitate la telefoanele mobile cu o clauză AGB. BGH a decis acum: Această măsură este ilegală.

Cei care au încheiat un contract de telefonie mobilă fără limită de date cu O2 vor putea utiliza în viitor acest tarif și cu WLAN-ul de acasă. Până acum, O2 le interzicea clienților săi să folosească contractele de telefonie mobilă cu routerul WLAN. Acest lucru se datorează faptului că furnizorul german de telefonie mobilă vinde tarife pentru telefonia mobilă ca substitut DSL – dar numai cu o limită de date.
Curtea Federală de Justiție s-a pronunțat acum în ceea ce privește libertatea de alegere a echipamentelor terminale: Acest lucru nu este legal. O2 trebuie să elimine clauza din CGC care interzice clienților să utilizeze tarifele nelimitate de la routerul de acasă.

BGH afirmă: “Utilizatorii finali au dreptul de a accesa și de a difuza informații și conținut, de a utiliza și de a furniza aplicații și servicii și de a utiliza echipamente terminale la alegerea lor prin intermediul serviciului de acces la internet, indiferent de locația utilizatorului final sau a furnizorului și indiferent de locația, originea sau destinația informațiilor, conținutului, aplicațiilor sau serviciilor.”
Disputa cu privire la clauza GTC durează de ceva vreme, iar încă din 2021, Tribunalul Regional din München a constatat că această dispoziție este ilegală. Problema a fost precedată de un proces intentat de Asociația Federală a Centrelor de Consumatori împotriva Telefónica.
Și alți furnizori de telefonie mobilă folosesc o astfel de clauză în contractele lor, astfel că hotărârea ar putea avea un efect de semnal.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu