Pe șantierele din Berlin – Români obligați să lucreze prin bataii – acuzație

Un bărbat, acum în vârstă de 35 de ani, ar fi folosit români pentru lucrări de demolare pe șantierele din Berlin, i-a înșelat la salariu și i-a bătut. Parchetul l-a acuzat acum de două capete de acuzare pentru muncă forțată.

Un presupus complice a fost, de asemenea, acuzat de complicitate și instigare. Bărbatul ar fi recrutat muncitorii în România prin intermediul unor anunțuri din ziare, după cum a anunțat vineri Parchetul General.

În perioada februarie-iunie 2018, aceștia ar fi lucrat cel puțin zece ore în șase zile pe săptămână. Când unul dintre bărbați a cerut plata după șase săptămâni, ar fi primit 80 de euro, din care s-ar fi dedus costul vieții.

Bărbatul a continuat apoi să lucreze timp de câteva luni, intimidat. Când a cerut pașaportul, ar fi fost bătut, legat și rănit cu un cuțit de către inculpat și asistentul acestuia.

Un alt bărbat, căruia i s-a promis 1.000 de euro pe lună, cu cazare și masă gratuite, ar fi primit doar 50 de euro și a fost bătut. Ambii bărbați nu au depus plângere până când nu au ajuns în România.

YouTube player
YouTube player