Poate proprietarul să crească costurile suplimentare după bunul plac?

Din cauza crizei gazelor și a prețurilor în creștere la energie, chiriașii se așteaptă deja la plăți suplimentare semnificative. Vor fi în curând plăți în avans absurd de mari?

Costurile pentru gaz, electricitate sau petrol sunt în prezent în creștere vertiginoasă. Mulți chiriași sunt, prin urmare, îngrijorați de facturile de utilități și de amenințarea cu plăți suplimentare. Dar poate atunci proprietarul să mărească plățile în avans pentru costurile suplimentare după bunul plac ?

Poate proprietarul să ceară plăți în avans mai mari din cauza costurilor accesorii crescute?

În principiu, proprietarul poate ajusta costurile suplimentare și poate crește ratele lunare pentru aceasta. Cu toate acestea, nu în mod arbitrar cu orice sumă, ci întotdeauna pe baza facturii de utilități . Dacă, de exemplu, plățile în avans nu au fost suficiente în ultimul an sau furnizorul de energie a anunțat deja în scris ajustări de preț pentru apartament, proprietarul poate cere plăți în avans mai mari. Creșterea costurilor accesorii trebuie anunțată și în scris , de exemplu prin e-mail sau scrisoare. Furnizorii de gaze și energie electrică sunt, de asemenea, supuși unor limite atunci când vine vorba de creșterea plăților în cont .

Dar chiar dacă plățile în cont nu cresc: costurile suplimentare trebuie plătite oricum. Și apoi sume mari de bani sunt adesea datorate dintr-o singură lovitură. Prin urmare, poate avea sens să conveniți în mod voluntar rate lunare mai mari cu proprietarul pentru a evita pretenții suplimentare mari. 

Decontarea costurilor auxiliare: Când trebuie să se aștepte chiriașii la o plată suplimentară?

Facturile de utilități trebuie să fie primite de chiriaș în cel mult 12 luni de la perioada de facturare . Dacă proprietarul întârzie, el nu mai poate face nicio pretenție suplimentară, în timp ce rambursările trebuie plătite întotdeauna chiriașilor. În majoritatea cazurilor, însă, factura la utilități va ajunge mult mai devreme. De obicei, plățile suplimentare trebuie decontate în termen de o lună. Dacă întâmpinați dificultăți financiare și nu puteți plăti suma, trebuie să contactați proprietarul cât mai curând posibil și, dacă este posibil, să conveniți asupra plății în rate.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu