Reforma Bafög: Ce se va schimba pentru studenți în 2022

Schimbări pentru studenți: împrumuturile pentru studenți urmează să fie reformate fundamental. Primele modificări vor veni din 2022. Mai presus de toate, mai multe persoane ar trebui să primească finanțare.

Ce este Bafög mai exact?

Legea federală de asistență pentru formare (BAföG) reglementează sprijinul de stat pentru formarea școlarilor și studenților din Germania. În anumite condiții, persoanele aflate în formare primesc ajutor financiar. Scopul este de a crește egalitatea de șanse în educație. Împrumutul pentru studenți a fost introdus în 1971.

Odată cu noul an au loc din nou unele schimbări în multe domenii ale vieții în Germania. Noi orientări și orientări se aplică permiselor de conducere, concediului medical și regulii de depozit . Dar vor exista și unele schimbări pentru studenți în 2022. Dar toate acestea sunt de natură pozitivă. O privire de ansamblu asupra a ceea ce se va schimba pentru studenți în anul viitor.

Reforma Bafög: ce se va schimba pentru studenți în 2022?

  • Pachet start -up de până la 1500 de euro pentru studenții din familii cu venituri mici
  • Perioada de finanțare urmează să fie prelungită
  • Limitele de vârstă urmează să fie crescute
  • Ratele de finanțare urmează să fie majorate
  • Alocațiile urmează să fie majorate

Studii în Germania: mai mulți studenți ar trebui să primească împrumuturi pentru studenți – modificări față de semestrul de iarnă 2022/23

Ministrul federal al Educației, Bettina Stark-Watzinger, a anunțat o reformă iminentă a împrumuturilor pentru studenți . Politicianul FDP a declarat miercuri (23 decembrie) ziarelor grupului de media Funke că acesta va fi lansat „acum foarte repede”. Prin urmare, „Primii pași importanți” ar trebui implementați încă din semestrul de iarnă 2022/2023 , potrivit unui mesaj al ministerului dumneavoastră de miercuri, când a fost prezentat noul raport de împrumut pentru studenți, de care s-a ocupat cabinetul federal.

Potrivit lui Stark-Watzinger, studenții din familii cu venituri mici ar trebui să beneficieze de așa-numitele pachete start -up de până la 1.500 de euro. „Costurile mari pentru un laptop sau alte achiziții necesare pentru a-ți începe studiile nu ar trebui să fie un obstacol pentru studii.”

Partidele de semafor au convenit asupra unei reforme a împrumuturilor pentru studenți în acordul lor de coaliție. Se urmărește extinderea grupului de studenți care sunt finanțați. În ultimii ani, din ce în ce mai puțini oameni au primit împrumuturi pentru studenți. Stark-Watzinger a oferit mai multe detalii : Perioadele de finanțare ale Bafög vor fi prelungite și limitele de vârstă vor fi crescute. „De asemenea, dorim să creștem ratele de finanțare și scutirile de taxe, astfel încât mai mulți tineri să aibă dreptul la împrumuturi pentru studenți”.

Schimbări pentru elevi: Bafög ar trebui să devină mai puțin dependent de părinți pe termen lung

Ministrul Educației a reafirmat și obiectivul stabilit în acordul de coaliție de a face finanțarea mai puțin dependentă de părinți pe termen lung. Guvernul semafoarelor intenționează să introducă o așa-numită alocație de bază pentru copii , care ar trebui să constea într-o sumă uniformă de garanție pentru toți copiii și o sumă suplimentară care depinde de venitul părinților. Conform planurilor, suma garanției urmează să fie plătită direct cursanților adulți sau studenților în viitor.

Potrivit Oficiului Federal de Statistică, numărul beneficiarilor Bafög a continuat să scadă în ultimii ani. După un record de 979.000 de beneficiari Bafög (inclusiv studentul Bafög) în 2012, anul trecut a fost doar 639.000. Raportul de credit pentru studenți, care a fost discutat în cabinet miercuri, confirmă că numărul beneficiarilor și numărul beneficiarilor au continuat să scadă în ultimii ani. „Nu putem accepta așa ceva”, a spus Stark-Watzinger.

Uniunea Studenților din Germania a criticat în repetate rânduri faptul că prestațiile și alocațiile nu au fost ajustate suficient de-a lungul anilor și că familiile cu venituri medii nu mai puteau fi atinse cu împrumutul pentru studenți.

Linkuri importante:

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu