Reforma plăcuțelor de înmatriculare: în curând nu mai vor mai fi mașini ucrainene pe drumurile germane

Regula specială conform căreia mașinile aparținând refugiaților ucraineni li se permite să conducă în continuare în această țară cu vechile numere de înmatriculare nu se va mai aplica în curând – mașinilor li se vor da numere de înmatriculare germane . Politicienii și cluburile nu sunt foarte entuziaști. 

De la începutul războiului din Ucraina, mulți refugiați au venit în Germania cu mașina. Până în ziua de azi, majoritatea încă mai au plăcuțe de înmatriculare ucrainene. Dar asta s-ar putea schimba pentru prima. Ca parte a normelor UE, care sunt menite să ofere o protecție rapidă refugiaților, Germania a introdus un regulament special. În consecință, oamenii din Ucraina nu trebuie să-și înmatriculeze vehiculul în primul an. Această regulă urmează să expire. Cu toate acestea, politicienii și asociațiile se opun acestui lucru.

Numărul de accidente cu vehicule ucrainene scăzut

Trecerea de la plăcuța de înmatriculare ucraineană la cea germană nu este asociată doar cu costuri și proceduri administrative, ci are și putere simbolică. Pentru că plăcuța de înmatriculare de acasă leagă refugiații de patria lor. Odată cu schimbul, unele speranțe de a se putea întoarce acasă dispar. Asociația Germano-Ucrainean Forum e. V. mai explică că regulamentul pune o problemă de conștiință oamenilor. Ar trebui să alegeți între Ucraina și Germania.

De altfel, nu există niciun dezavantaj în cazul unei daune de asigurare cu plăcuța de înmatriculare ucraineană. În cazul unui accident în Germania, serviciul de asistență pentru victimele traficului preia prejudiciul. Datele arată, de asemenea, că numărul accidentelor în care sunt implicate vehicule ucrainene este foarte mic. La nivel național, au fost 107 incidente între iunie și octombrie 2021 – 23 pe lună. În total, asigurătorii de răspundere civilă auto au înregistrat 9.000 de daune pe zi în 2021.

Ministerul Federal al Transporturilor examinează o alternativă

Acest sondaj nu mai acceptă voturi

Romania trebuie sa recunoasca drepturile LGBTQ ?
Ați accepta căsătoriile intre persoane de același sex?
Constituția României trebuie sa garanteze familia Tradiționala ? "Mama-Tata-Copil"
Ați accepta ca persoane LGBTQ sa adopte copii?
Biserica ar trebui sa se implice in deciziile autorităților?
Dvs. personal aveți o problemă cu persoanele LGBT?
Trimite

Prin urmare, Jan Korte de la stânga solicită găsirea unei alternative la regulamentul special. Ca înlocuitor, el sugerează un test TÜV și un test al gazelor de eșapament. El a depus deja o cerere corespunzătoare la Ministerul Federal al Transporturilor. În prezent, se examinează „opțiunile legale care pot fi folosite pentru a satisface nevoia continuă de protecție a refugiaților din Ucraina care au intrat în Germania cu mașina”. Gerald Praschl, directorul general al Forumului germano-ucrainean, cere ca refugiaților să li se permită să-și păstreze plăcuțele de înmatriculare atâta timp cât au statutul de refugiat.

Încă nu este clar câte vehicule cu numere de înmatriculare ucrainene sunt de fapt pe drumurile din Germania. Estimările indică numărul în zeci de mii. Singurul indiciu este numărul de carduri verzi de asigurare. Potrivit Asociației Generale a Industriei Germane de Asigurări (GDV), de la începutul războiului, aproximativ un milion dintre acestea au fost acordate de către asigurătorii ucraineni pentru mașini ucrainene. Acest lucru ar trebui să însemne că aceste vehicule se află acum în UE.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu